İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı, Bakanlar Kurulu Sözcüsü Nazım Çavuşoğlu, 24 Şubat’ta yapılacak 2. tur UBP kurultayında bakanlar kurulu üyelerinin Başbakan İrsen Küçük’ün yanında yer alacağını belirtti. Çavuşoğlu, “2. tur, muhalefet partilerinin beklentilerinin aksine dayanışma şöleni şeklinde olacak ve UBP 2014 seçimlerine Küçük’ün başkanlığında ve başbakanlığında gidecek” ifadelerini de kullandı.

Yazılı açıklamasında, Bakanlar Kurulu üyelerinin dün Başbakan İrsen Küçük başkanlığında toplanarak 2. tur UBP kurultayı ile hükümet çalışmalarını değerlendiklerini bildiren Çavuşoğlu,  şunları kaydetti:

“UBP Genel Başkanlık seçimine yönelik 2. tur kurultay sürecinin hükümet icraatlarıyla ilgili çalışmalara olumsuz yansıması  sözkonusu olamaz.

Başbakan İrsen Küçük başkanlığındaki hükümet,  sorumluluklarının  gereği halka hizmet görevlerinin yanı sıra,  KKTC’nin aydınlık yarınlara ulaşmasını sağlayacak 2013-2015 Sürdürülebilir Ekonomik Program uyarınca planlanan çalışmalara bu süreçte hassasiyetle uyacak. Bakanlar Kurulu üyeleri, 24 Şubat ta yapılacak UBP Kurultayı 2. tur seçimlerinde Başbakan İrsen Küçük’ün yanında olacaklar.

24 Şubat tarihinde yer alacak UBP Genel Başkanlık seçiminin 2. turu, muhalefet partilerinin beklentilerinin aksine, partimizin birlik ve bütünlüğünün pekiştirileceği dayanışma şöleni şeklinde gerçekleştirilecektir. UBP delegeleri, partimizin ve halkımızın beklentisi olan huzur ve güvenin daha güçlü devamı için Sayın İrsen Küçük’ün yanında olacak ve UBP  2014’te yapılacak genel seçimlere onun genel başkanlığında ve başbakanlığında gidecektir.”

Editör: TE Bilisim