Kuraklık ödemelerinin belirlenen tarihte ödenmemesi gözlerin Genel tarım Sigortası Fonuna çevrilmesine neden oldu.
Ödemeler için Genel Tarım Sigortası adres olarak gösterilince çiftçiler ve hayvan üreticileri bugün alışılmışın dışında bir eylem yapıyor.

Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun makamına giren çiftçi ve hayvan üreticileri, istekleri yerine gelene kadar Bakanın makam odasından çıkmasına izin vermeyeceklerini söylediler.

Bakan Çavuşoğlu çiftçilerin izin almaksızın odasına girmelerine tepki göstermeyerek onlara çay kahve ikramında bulundu ve şikayetçi olmadı.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, üreticilere 17 Ocak’ta ödeneceği taahhüt edilen kuraklık ödemelerinin halen ödenmediğine dikkat çekti.

Amaçlarının Genel Tarım Sigortası’nın batmasını önlemek olduğunu ve gerçekleştirmekte oldukları şok eylemin nedeninin de bu olduğunu anlatan Kelle, fona kuraklık ödemeleri için avans adı altında kaynak aktarılmaya çalışılmasının kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

Hüseyin Çavuş Kelle, Genel Tarım Sigortasının Kıbrıs Türk Hava Yolları, Toprak Ürünleri Kurumu gibi olmasını önlemek için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Çiftçilerin Tarım Bakanlığındaki eylemine Hayan Üreticileri de destek veriyor. Tüm bu gelişmeler üzerine Genel Tarım Sigortası Fonu üyelerinin toplantıya çağırdı.

Üyelerin ödemelerle ilgili alınacak karara göre tavır belirlemesi bekleniyor.

Genel Tarım Sigortası Fonunda birer Çiftçilerden ve hayvan üreticilerinden, beş de hükümetten olmak üzer toplam 7 üye görev yapıyor.

Editör: TE Bilisim