Bağlıköy’de  3 Mart Pazar günü düzenlenecek olan geleneksel 2. Eko Gün’e yönelik çalışmalar sürüyor.

Dernekten verilen bilgiye göre, bu çerçevede bugün , Dernek binasında “ Güvenilir Üretimde Hijyenin Önemi ve Hijyenik Üretim için yapılması Gerekenler” adı altında seminer düzenledi.

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Basın ve Medya İlişkileri Sorumlusu ve Eko Gün Organizasyon Komitesi Üyesi  Sabire Yaşar yaptığı konuşmada, dernek olarak, “köy halkının üreteceği ürünlerde, kalite, hijyen, fiyat istikrarı, ekolojik üretim şartlarına uygun koşulların aranacağını, bu temel prensibleri yerine getrimek için, köydeki  üreticileri  bilgilendireceklerini, gerekli önlemleri alacaklarını ve  üreticilerin bunları yerine getirmelerini bekleyeceklerini” söyledi.

Yaşar,  “Hedef; kaliteli ve sağlıklı üretim yapıp,  güvenilir ürünler yaratmak , tüketicilerin de kuşku duymadan Bağlıköy’den tüketim maddelerini almalarını sağlamaktır”dedi.

Semineri veren Gıda Mühendisi Sibel Taçay  ise,  tarladan , sofradaki çatalın üzerin gelene kadar tüm gıda maddelerinin gerekli hijyen güvenliğini sağlayacak şekilde üretilmesi gerektiğini söyledi.

Taçay,  gıda güvenliğinin günümüzde en önemli konulardan biri olduğunu, üreticilerin bunları yerine getirmek için gerekli koşullara uyması gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim