Dokunulmazlığı bugün kaldırılan Aytaç Çaluda'nın oğlu Mustafa Çaluda sosyal medyada kara ile ilgili duygularını dile getirdi ve şu paylaşımda bulundu:

"UBP Milletvekili Aytaç Çaluda’nın dokunulmazlığının kaldırılmasıyla Kıbrıs Türk siyasi tarihinde ilk kez bir milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılmış oldu.

Dokunulmazlığının kaldırılmasına kendisi dahi “Evet” oyu kullanan bir milletvekilinin temizliği, korkusuzluğu ve dik duruşluluğu takdir edilmelidir.

Bilinmelidir ki Aytaç Çaluda Özel Kalem Müdürlüğü yaptığı dönemde insanları sosyal haklarından mahrum etmemekten başka hiçbir şey yapmamıştır. Aytaç Çaluda suçsuzdur ve bunu da yargıya ispatlayarak toplum nezdinde aklanacaktır.

Gelmiş geçmiş en büyük yolsuzluk dosyaları henüz açılmamışken ve birçoğunun da üstü kapatılmışken böylesi gereksiz bir konu üzerinden bir milletvekilinin itibarının karalanması ve birilerinin bunun üzerinden siyasi rant elde etmesi Kıbrıs Türk siyasetinin kara bir lekesi olarak tarihe geçmiştir.

Tek bir yolsuzluk dosyasını dahi eline alıp Başsavcılığın kapısına gidemeyen bazı yöneticilerimize ifade etmek isterim ki, halkımız sizlere gerekli cevabı bir gün mutlaka sandıkta verecektir!

Son olarak da iktidar kanadından bazı milletvekillerinin meclisteki kışkırtıcı konuşmalarına karşılık olarak da belirtmeliyim ki, lütfen gidin o hiç çıkmadığınız sokaklarda bir dolaşın ve Aytaç Çaluda’yı halktan dinleyin..."

Editör: TE Bilisim