Ayşegül Baybarsın açıklaması şöyle:

"Bir süredir özellikle ismimin tanık olarak geçtiği bir görüşme çerçevesinde basında farklı tartışma ve iddialar yer aldı.

Bahse konu görüşmeye bir avukat olarak katıldım. Görüşme esnasında basına da yansıdığı gibi Bakanlık tarafı, süren bir projenin devlet dışında özel bir şirket tarafından denetleneceğini, Bakanlık tarafından seçilen bu şirketin söz konusu denetleme ve müşavirlik hizmetini vereceğini, bakanlık olarak denetleme yetkilerini bu müşavir firmaya devrettiklerini ve bu hizmetin karşılığı olarak ortaya çıkacak meblağın projeyi yüklenen firma tarafından karşılanacağını belirtti. Benim dahil olduğum toplantıda konuşulan tek konu, bu hizmeti verecek firmanın kimliği, ehliyeti ve ortaya çıkan ücretin kim tarafından karşılanacağı ile sınırlı kaldı. Taraflar arasında hukuki uyuşmazlığa neden olan bu husus herhangi bir çözüme ulaşılmadan toplantı sonlanmıştır. Sonrasında Ombudsman raporuna da detaylı bir şekilde yansıyan bu denetleme ve ücreti konusunun hukuk dışı olmasının tescillenmesi ve kamuoyunda oluşan tepkiler sonucu, konu, bakanlık tarafından rafa kaldırılmıştır.

Bu toplantıda konuşulanlar ve yaşananlar bu şekildedir. Bu günlerde ortaya konan, havada uçuşan iddialar çerçevesinde bir şeyler konuşulmuş olsa ve ben bunlara tanıklık etmiş olsam bu durum ile ilgili gerekeni yapmaktan asla geri durmazdım.

Yapılacak olası bir polis soruşturmasında olayın aydınlığa kavuşturulması için gerekli ilk ifadeyi vermeye hazır olduğumu da bu vesile ile kamuoyu bilgisine getirmek isterim.

Saygılarımla

 

Editör: TE Bilisim