Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Sivil Havacılık Dairesi’nde düzenlenen törenle Güvenlik Bilinci ve Meydan İşletme konularında eğitim alanlara sertifika verdi.

Sivil Havacılık Dairesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sivil Havacılık Güvenlik Bilinci eğitimine katılan ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Programı 2. sınıf öğrencilerine sertifikalarını verirken konuşan Dürüst, KKTC devletinin sivil havacılık konusunda Anavatan Türkiye’nin ilgili mercilerinden aldığı destekle küçümsenmeyecek bir noktada olduğunu vurguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Dürüst, “Bugünkü bu tabloyla KKTC devletinin aslında ileriye gidişi, dünya coğrafyasında saygın bir noktaya hızla ilerliyor olması bizi kıskananlara verilecek en güzel mesajdır” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Sivil Havacılık Dairesi'nde “Meydan İşletme” konusunda hizmetiçi eğitim alan 11 personele de sertifika verdi.

Dürüst, Sivil Havacılık Dairesi çalışanlarının almış oldukları sertifikalar ile KKTC’nin geleceğine hizmet edeceklerinin bilinci içerisinde olmalarını istedi.

Dürüst, “Bilesiniz ki ayrıcalıklı dairenin ayrrıcalıklı personelisiniz. Bu devlet sizlerden çok şeyler bekliyor. Bakanlarınız değişebilir ama sizler bu hizmetinizle KKTC devletinin en önemli mercisinde hep varolacaksınız” şeklinde konuştu.

Sertifika töreninde konuşan Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi de, son 3 yıldır Sivil Havacılık Dairesi’nin eğitim ve planlama girişimi içerisinde olduğunu belirtti.

Sofi, “Gerek hizmet içi eğitimler, gerekse dairenin kendi bünyesi içerisinde düzenlediği Türkiye Sivil Havacılığı tarafından da tanınan haberleşme, işletme eğitimleri, hava trafikten kısmi eğitimler ve aynı şekilde diğer bölümlerde yapılan eğitimler son hızla devam etmektedir.

Bunun yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlara gerek hava sahaları, gerekse güvenlikle ilgili eğitimler de aralıksız sürüyor” dedi.

Mustafa Sofi, eğitimlerin Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ICAO’nun verdiği direktifler ve yönetmelikler doğrultusunda yapıldığını vurguladı.

Törende konuşan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer de, “Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümündeki öğrencilerimiz uzun bir zamandır güvenlik bilinci eğitimini Ercan Havaalanı’nda almaktadırlar. İşte bugün de bu eğitimi almış 7 öğrencimize sertifikaları verilecektir” dedi.
Editör: TE Bilisim