Ülkedeki kan ihtiyacını bir nebze olsun gidermek amacıyla düzenlenen 19-65 yaş vatandaşların yanı sıra İskele Belediye personelinin de destek verdiği kampanya 10.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. 34 ünite kanın toplandığı kampanyaya İskele – Karpaz incelemeleri kapsamında İskele’ye gelen Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da destek verdi.

SUCUOĞLU: “AYLIK 1500 ÜNİTE KANA İHTİYACIMIZ VAR”

İskele Belediye Gazinosu’nda KAN VER CAN VER sloganı ile düzenlenen kan bağışı kampanyasına gelerek kampanyayı düzenleyen İskele Belediyesi’ni, dernekleri ve kan bağışında bulunan vatandaşları tebrik eden Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, ülkede kan toplama konusunda istenilen seviyede olmadıklarını belirtti.

Aylık 1500 ünite kana ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Bakan Sucuoğlu ayrıca, 14 Haziran Kan Verme Günü’nde farkındalık yaratmak adına bakanlıkta kan bağışı kampanyası düzenleyeceklerini de açıkladı. Kan toplamak için gezici kan alma aracının da müjdesini veren Sucuoğlu, bu aracın önümüzdeki günlerde Kuzey Kıbrıs Kızılay’a hibe edileceğini söyledi.

SADIKOĞLU: “KAN VERMEK SOSYAL SORUMLULUKTUR”

Kampanyaya kan bağışında bulunarak destek veren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, kan bağışının hem toplumsal hem de sağlık açısından önemli olduğunu belirtti. Özellikle yaz aylarında kan ihtiyacının daha da arttığını ifade eden Sadıkoğlu, kan vermenin sosyal bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Sadıkoğlu ayrıca, düzenlenen kampanyaya destek veren Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay İskele Şubesi, Thalassaemia Derneği, Larnaka Türk Kadınlar Birliği’ne ve kan bağışında bulunanlara teşekkür etti.

İskele Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek veren Thalassaemia Derneği’nden Fezile Sadıkoğlu da, thalassaemia hastalarının düzenli olarak kan ihtiyacı duyduğunu belirterek, böylesi anlamlı bir kampanyayı düzenleyen İskele Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kızılay İskele Şube Başkanı Kasım Katman da, böylesi anlamlı bir etkinliğe katkı koymaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Larnaka Türk Kadınlar Birliği Başkanı Ümran Beyoğlu da, derneklerinin sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim