DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, “Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti” Yetkilileri ile görüştü.


Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Rüşat Aydoğan başkanlığındaki “Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti” heyeti ile görüştü.

Görüşme, dün Lefke Avrupa Üniversitesi’nin düzenlediği “Dava ve Devlet Adamı Denktaş’a Özlem” konulu panel’in ardından gerçekleşti.

Görüşmede konuşan Aydoğan, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi önderleri Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıldönümleri dolayısıyla düzenlenen anma törenlerine katılmak için KKTC’ye geldiklerini ifade ederek, Denktaş ve Küçük’ü saygıyla andıklarını belirtti.

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın Anadolu’da Atatürk’ün boşluğunu dolduran bir lider olduğuna işaret eden Rüşad Aydoğan, “Kurucu Cumhurbaşkanımız Anadolumuzda bizim güneşimiz, yıldızımız, önderimiz olmuştur. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. O bizim çok değerli bir atamızdı” şeklinde konuştu.

Aydoğan ayrıca, kendileriyle görüştüğü için Serdar Denktaş’a teşekkür etti.
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ise, bu anlamlı anma etkinliklerinde kendilerini yalnız bırakmadıkları için Cemiyet yetkililerine teşekkür ederek, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ı birinci ölüm yıldönümünde büyük bir özlemle, eksikliğini daha da çok hissederek aradıklarını ifade etti.

DP olarak, Anavatan Türkiye ile kardeşliğe dayalı ilişkilerin sürdürülmesi ve geliştirilmesinin temel ilkeleri olduğunu da sözlerine ekleyen Denktaş, “Bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin yanı sıra Türkiye halkınının kurduğu her türlü kuruluşla işbiriliği içerisinde olmak da bizi memnun etmektedir” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim