Aydınlık Yarınlar Hareketi Kumyalı köyünde daha önce oluşturdukları hatıra ormanına yeni fidanlar ekti. Fidan ekimi için düzenlenen etkinliğe Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek de katıldı.

DİNÇYÜREK:”SADECE DİKİM YETMEZ...BAKMAK VE KORUMAK DA ÖNEMLİ”
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ise konuşmasında bazı yatırımların hemen meyvesinin alınabileceğini ama bazı yatırımların meyvesinin alınması için on yıllar beklenmesi gerektiğin söyledi.
Yarınlar ve çocuklar için ağaç dikimi yapıp korumak gerektiğini vurgulayan Dinçyürek: “Ağaç dikmek çok önemli ama dikilen fidanların ağaca dönüşebilmesini sağlamak için bakımını yapmak ve korumak da bir o kadar önemli” dedi.
Fidan dikilen alanın önümüzdeki günlerde telleneceğini ve daha iyi bir koruma sağlanacağını vurgulayan Dinçyürek, ekimin gerçekleşmesi için gelen ve katkı koyan başta Cumhurbaşkanı Eroğlu olmak üzere herkese teşekkür etti.

KAYA: “YILDA İKİ KEZ EKİM YAPIYORUZ”

Aydınlık Yarınlar Hareketi Başkanı Anıl Kaya da konuşmasında ağaçlandırma çalışmaları için yılda iki kez bu etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.
Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ada bırakmak için severek yaptıkları bir çalışma olduğunun altını çizen Kaya, çalışmalarda Devlet yetkililerinin de yanlarında olmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.
 
Editör: TE Bilisim