"Kıbrıs Otomobil Derneği"nin çatısı altında ve Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu’nun işbirliği ile başlatılan organizasyonun tüm sorumluluğu ve ev sahipliğini Lefkoşa Türk Belediyesi ile Lefkoşa Rum Belediyesi’nin üstlendiği rallinin Kıbrıs ayağı, yarın yapılacak “Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı” ile başlayacak.

Avrupa’dan birçok önemli yarışçının yanı sıra, KKTC’den de 16 yarışçının katılacağı organizasyon yarın saat 17.00’de start alacak. Bunun öncesinde saat 11.00’den itibaren antrenman sürüşleri yapılacak.

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Kıbrıs ayağında, Avrupa’dan gelecek profesyonel rallicilerin yanı sıra Kuzey ve Güney Kıbrıs’tan de ralliciler katılacak.

Kuzey ve Güney Lefkoşa’da 2,9’ar kilometrelik olmak üzere toplam 5,8 kilometre olarak planlanan ralli parkurunun, Kuzey'deki bölümünün görsellik, Güney’deki bölümünün ise daha fazla hız tutkunlarını memnun edeceği öngörülüyor.

Dünyaca ünlü ralli pilotlarının katılacağı rallinin Kıbrıs ayağı, 19 - 21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

“Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı” Güney Lefkoşa’da başlayıp, Taksim Sahası içerisinde bulunan zıplama noktasından Kuzey Lefkoşa’ya geçip, yine güneyde bitecek.

50 bin kişinin takip etmesinin beklendiği rallinin en iyi şekilde izlenmesi ve ralli sonrası rahat şekilde bölgeden ayrılmanın sağlanabilmesi için tüm tedbirler alınırken, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Kıbrıs Rallisi çerçevesinde yarışın gerçekleşeceği parkur ve civar yolların bu gece 23.00’ten itibaren araç trafiğine kapatıyor.

Yarışın yapılacağı yarın ise bu alanlar sabah saat 08.00’den gece 20.00’ye kadar yaya ve araç trafiğine kapalı olacak. LTB, Ledra Palace Sınır Kapısı’nın da yarın 08.00 ile 22.00 saatleri arasında geçişlere kapalı olacağını duyurdu.

Buna göre, bu gece 23.00’ten itibaren yarışın sona ereceği yarın saat 20.00’ye kadar, parkur içinde kalan; Memduh Asaf Sok., Osman Paşa Cad, Cemal Gürsel Cad, Cumhuriyet Meydanı, Tanzimat Sok, Salahattin Sonat Sok., Muzaffer Paşa Sok, II. Selim Cad, Server Somuncuoğlu Sok., Muzaffer Ersu Sok., Mufit Güleroğlu Sok., Serif Arzık Sokak trafiğe kapalı olacak.

Parkur dışında kalıp trafiğe kapanacak sokaklar ise; Gündüz Tezel Sok., Güner Türkmen Sok., Lala Mustafa Paşa Sok., 28 Kasım Sok., Cengizhan Sok, Hasane Ilgaz Sok., İsmet İnönü Meydanı, Vakıflar Sok, Zahra Sok., İsmail Beyoğlu Sok., Kubilay Altaylı Sok., İlhan Savut Sokak.

LTB ile Lefkoşa Rum Belediyelerinin sorumluluğunda yapılacak ralli için Lefkoşa’nın kuzeyinde LTB Zabıta ekipleri tarafından halka konu ile ilgili bilgilendirici yaklaşık iki bin adet duyuru dağıtıldı.

Zabıta ekipleri rallinin gerçekleşeceği gün sabah 08.00 ile 20.00 saatleri arasında ralli güzergahında, 70 personelle görev başında olacak. Zabıta ekiplerinin yanı sıra Halk Sağlığı Şubesi’nden görevli hemşireler de bölgede hazır bulunacak.

Yollara güvenlik bariyerleri yerleştirileceğinden, yarışın gerçekleşeceği parkur ve civar yollar bugün saat 23.00’ten itibaren trafiğe kapatılacak. Yarın da antrenman sürüşlerinden dolayı sabah saat 08.00’den itibaren yollar yaya kullanımına kapatılacak.

Bölgede yaşayan vatandaşların, kapalı olacak yolları göz önünde bulundurarak, ulaşımlarını sağlayabilmeleri için araçlarını trafiğe kapalı bölgenin dışına park etmeleri gerektiği kaydedilirken, cuma saat 20.00’den itibaren bölgedeki kapalı tüm yolların yaya ve araç trafiğine açılacağı bildirildi.

Devlet Hastanesi’ne ait ambulans, itfaiye ekipleri ve bölgede yaşayan yaşlı vatandaşlar için LTB Yaşlılara Hizmet Birimi hemşireleri bölgede görev alacak.

Herhangi acil durumda vatandaşlar, 112’den ambulans, 199’dan itfaiye, 155’ten polis, Alo 185’ten belediyeye, LTB Yaşlılara Hizmet Birimi görevlisi Hakan Altın’a 0533 864 0833 ve Organizasyon Sorumlusu Tigin Kişmir’e 0533 841 9500 numaralı telefondan ulaşabilecek.

Kıbrıs Otomobil Derneği’nin çatısı altında ve Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu’nun işbirliği ile başlatılan organizasyonun tüm sorumluluğu ve ev sahipliğini, Lefkoşa Türk Belediyesi ile Lefkoşa Rum Belediyesi üstlendi.

LTB tarafından Kıbrıs Rallisi hakkında yapılan duyuru şöyle:

“19 Eylül 2014 tarihinde gerçekleşecek olan ‘Kıbrıs Rallisi Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı’ güzergahı içerisinde kalan bölgelerin güvenliğinin sağlanabilmesi açısından polis zabıta ve ralli görevlilerinin yapacağı yönlendirmelere dikkat edilmesi tüm bölge sakinleri açısından trafiğin sağlıklı bir şekilde akmasını sağlayacaktır.

18 Eylül 2014 Perşembe saat 23.00’den itibaren yollara güvenlik bariyerleri yerleştirilecek yollar trafiğe kapatılacaktır. 19 Eylül 2014 Cuma saat 08:00’den gece 20.00 ye kadar yollar yaya ve trafik kullanımına kapatılacaktır. 19 Eylül 2014 Cuma saat 08.00-22.00 arası Ledra Palace sınır kapısı geçişlere kapalı olacaktır.

Organizasyon boyunca kapalı olacak olan sokaklar şunlar:

Parkur İçinde Kalan Sokaklar: Memduh Asaf Sok, Osman Paşa Cad, Cemal Gürsel Cad, Cumhuriyet Meydanı, Tanzimat Sok, Salahattin Sonat Sok, Muzaffer Paşa Sok, II. Selim Cad, Server Somuncuoğlu Sok, Muzaffer Ersu Sok, Mufit Güleroğlu Sok, Serif Arzık Sok Parkur Dışında Kalan Sokaklar: Gündüz Tezel Sok, Güner Türkmen Sok, Lala Mustafa Paşa Sok, 28 Kasım Sok, Cengizhan Sok, Hasane Ilgaz Sok, İsmet İnönü Meydanı, Vakıflar Sok, Zahra Sok, İsmail Beyoğlu Sok, Kubilay Altaylı Sok, İlhan Savut Sok.

Lefkoşa Türk Belediyesi-22 85221 / Alo 185.”

BAKANLAR KURULU RALLİ NEDENİYLE BAZI DAİRE VE OKULLARI TATİL ETTİ

Bu arada Bakanlar Kurulu, yarın Lefkoşa’da yapılacak Avrupa Ralli Şampiyonası nedeniyle, yarış güzergahında bulunan Cumhurbaşkanlığı, Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA), Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK), Lefkoşa Türk Lisesi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Demokrasi Ortaokulu’nun idari bir kararla tatil etti.

Bakanlar Kurulu, bu kararın; “herhangi bir tehlikeye yol açmamak ve orada çalışanların gidiş gelişinde problemler yaşanacağının düşündüğünden dolayı” alındığını belirtti.

“ACİL İŞİ OLMAYAN SURLARİÇİ’NE GİTMESİN”

Vatandaşlara çağrıda da bulunan Bakanlar Kurulu, çok acil işi olmayan vatandaşların yarın Surlariçi bölgesinde trafiği rahatlatmak amacıyla seyahat etmekten imtina etmesi ricasında bulundu.

Bu arada Bakanalar Kurulu, Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ralli için yaptığı hazırlıklara karşılık 87 bin liralık ödenek çıkardı.
Editör: TE Bilisim