Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, panel, yarın saat 14.00’te Lefkoşa’da Naci Talat Vakfı binasında yer alacak.

Panelde, çocuk haklarını korumanın önemini vurgulama amacıyla, Sosyal Hizmetler Dairesi, akademisyenler, çocuk hakları savunucuları ve SOS Çocukköyü’nden uzmanlar bir araya gelecek.

Organizasyonu AB Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlikle, çocukların korunmasına yönelik AB politikaları hakkındaki bilgilerin paylaşımı, çocuklara yönelik sosyal hizmetlerin tartışılması ve Kıbrıs Türk toplumu ile AB ülkelerinde çocukların korunması konusunun nasıl ele alındığı ve çocuk haklarının nasıl savunulduğuna ilişkin gerçek hayattan örneklerin paylaşılacak.

Panelde ayrıca çocuk haklarının korunması ve teşvik edilmesine yönelik AB Rehber İlkeleri’nin yanı sıra Kıbrıs Türk toplumundaki çocuk haklarına ilişkin düzenlemeler de ele alınacak.

Katılımın ücretsiz olduğu panele katılmak isteyenlerin AB Bilgi Merkezi Facebook sayfası f/abbilgi’den, [email protected] email adresinden, 2282577 numaralı telefon veya 11A Hasene Ilgaz Sokak, Köşklüçiftlik, Lefkoşa adresinden kayıt yaptırabileceği belirtildi.
Editör: TE Bilisim