HK AJANS

Girne Karaoğlanoğlu kabristanlığından yapılan anma merasimine Av.Gözel Halim’in mesai arkadaşları, sevdikleri, ailesi ve geniş bir kabalalık katıldı. Girne Baro başkanı Av. Dervişe Çerkez Güryel, Ziya Rızkı Vakfı mütevelli heyeti başkanı Dr. Ceyhun Birinci, Milletvekili Zeki Çeler, Milletvekili eski bakan Ersin Tatar, Çağıner ve DMG grup şirketleri başkanları Ünal ve Dimağ Çağıner, Limasol Türk Kooperatif Bankası ve Limasol iştirakleri grup yönetim kurul Başkanı Hüseyin Kemaler, emekli yargıçlar, hukukçular ve Limasol Bankası çalışanları katıldı

Av Batuhan Halim Anma töreninde yaptığı konuşmasında saygı ile Gözel Halim’in dostlarını, mesai arkadaşları ve dava arkadaşlarını selamlayan Gözel Halim’in oğlu Av. Batuhan Halim, Gözel Halim’i anlamak ve ondan öğrendiklerimizi ileriki nesillere aktarmak için Gözel Halimi bize verdiği insan sevgisini öğreten anılarımız paylaşarak yerine getirebileceğini aktardı. Batuhan Halim, İyi insan Gözel Halim Kültür kurumunun geçen yıl belli oranlarda topluma fayda koyduğunu insanı sevmek teması ile faaliyetlerini yürüten kuruluşun bu yıl da kitap ve insan konusu ile öğretilerini topluma katacağını bildirdi.

Limasol Türk Kooperatif Bankası Başkanı Hüseyin Kemaler Gözel beyle 20 yıl birlikte çalıştığını aktaran Hüseyin Kemaler, Gözel beyin insanlara ne kadar iyilik yapmak istediğini ve bunu her ortamda yerine getirdiğini vurguladı. Hüseyin Kemaler, Gözel beyin bir özdeyişi olan “Ben herkesi ve Limasol bankasını çok severim ama biri eğer sevdiklerimize veya bakaya zarar verirse onu sevmem” özlü sözünü hatırladıklarını ve ayni şekilde devam etiklerini ifade etti.

TDP Başkanı Cemal Özyiğit Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, iyi insan, sosyal demokrat kişiliği ile toplum lideri olan ve iyi bir kooperatifçi olan Gözel Halim’i andıklarını ve onun yolundan bu değerleri ileri taşındığını ifade etti.

Törende onuşm yapan Emekli Yüksek Mahkeme başkanı Taner Erginer ise, Gözel Halim ile birlikte okuduğunu ve hukuk camiasında Gözel Halim’in her zaman yeni fikirleri olduğunu anlatarak, Gözel Halim’in her zaman daha iyiyi nasıl yapılacağını düşündüğünü doğaya ve insana olan sevgisi ile örnek bir kişilik olduğunu kaydetti.

Girne Baro Başkanı Dervişe Çerkez Güryel Gözel Halim anma töreninde konuşan Girne Baro Başkaı Dervişe Çerkez Güryel, Gözel Halim’in iyi bir meslektaş ve her zaman gençlere yardım eden bir hukuk insanı olduğunu söyledi. Ersin Tatar UBP milletvekili Ersin Tatar ise, Gözel Halim’in hukukçu kimliği, kooperatifçi yapısı, Limasollulara olan liderliği ve iyi yetiştirdiği evlatları ile topluma her zaman değer katan bir kişilik olduğunu ifade etti. 

Editör: TE Bilisim