AÇILIŞA, YILDIRIM VE ATUN DA KATILDI

Ekonomi Bakanı Sunat Atun, KKTC’yi dünyaya açma vizyonuyla hareket ettiklerini söyledi.
Kıbrıslı Türk İşadamı Ertan Birinci’nin Dünya Şirketler Grubu ile birlikte ortağı olduğu, finanstan denizciliğe, tarımdan lojistiğe, geniş bir yelpazede yayın yapacak, "Dünya Ekonomi, Denizcilik ve Lojistik TV" kanalı Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım ve KKTC Ekonomi Bakanı Sunat Atun’un da katıldığı bir törenle yayına başladı.
İstanbul’da düzenlenen açılış törenine DÜNYA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent, Birinci Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci, BTK Başkanı Tayfun Acarer,Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Dalbay, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu,Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Olgun Üstün ile Tanıl Küçük, Mustafa Koca, Süleyman Onatça, Nail Olpak, Hikmet Tanrıverdi, İsmail Gülle, Ali Ağaoğlu, Çetin Nuhoğlu gibi Türkiye’nin çok sayıda işadamı katıldı.

YILDIRIM: “BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM”

Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım törendeki konuşmasında, Birinci Medya Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci’nin sürekli proje üreten ve bu projelerini hayata geçiren bir kişi olarak tanıdığını belirterek bu projede de başarılı olacağına yürekten inandığını söyledi.
Konuşmasında basın’ın kaynak bulmasında çok büyük katkılar sağladıklarını söyleyen Bakan Yıldırım, “Eğer bu kadar işi yapmasaydık bu kadar projeleri hayata geçirmeseydik sizde anlatacak iş ve konu bulmakta bu kadar rahat edemezdiniz. Dolayısıyla bizde parasız ortağıyız bu işin. Bunu da hatırlatmış olalım. Size malzeme veren projeleriyle destek veren ama asılat tarafına karışmayan bir pozisyonunuz var. Bunu da hatırlatmış olalım” diye konuştu.
Demokrasi konusunda medyanın da büyük bir katkısı olduğunu savunan Bakan Binali Yıldırım, “Demokrasilerde etleri belli; yasama, yürütme, yargı. Bir de medya var. Medya da aslında bu üçüne denetim yapıyor. Kimin adına yapıyor. Vatandaş, çiftçi, besici adına, esnaf, sanatkar adına yapıyor. Bu ülkenin üreten ürettiğini de katma değere dönüştüren ülkenin refahını ve geleceğini hazırlayan, o büyük kitle adına yapıyor” şeklinde konuştu.

ATUN: “KKTC’Yİ DÜNYAYA AÇMA VİZYONU İLE HAREKET EDİYORUZ”
Törende konuşan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da Birinci Medya Kurumun bu birlikteliğine şahit olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek Televizyonun önemli bir görevi yerine getireceğine inandığını söyledi.
Annan Planına Avrupa Birliği tarafından verilen sözler sonrası Kıbrıslı Türklerin sandığa “Evet” oyu attığını anımsatan Bakan Atun, AB tarafından verilen sözlerin bugün sandıkta Evet oyları ile birlikte kaldığını gördüklerini söyledi.
O günden bugüne kendilerinin KKTC’yi dünyaya açma vizyonuyla hareket ettiklerini söyleyen Atun, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sadece Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı olmakla kalmayan dünyanın sayılı liderlerinden olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi artık büyük global köye dönüşen dünyada, KKTC’ninde kapılarını bütün dünyaya açabilen ve yatırım yapabilen bir ülke konumuna gelmesini arzuluyoruz.Bu konuda bizim en büyük avantajlarımız KKTC’nin her alanda kalkınmasını bütün imkanları ile seferber eden Türkiye Cumhuryeti , onun değerli hükümeti, ve birlikte belirlediğimiz vizyonumuzdur.”
Bugün Güney Kıbrıs’a bakıldığında petrol araştırmalarında KKTC nin sahip olduğu parsellerin kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri parsellerle örtüştüğünün görüldüğünü ifade eden Atun, bu durumun bölge barışını ve istikrarını da riske etmekte olduğunu söyledi.

Bakan Atun, Güney’in içinde bulunduğu finanasal krizi AB’nin önerileri kabul etmeyip yüzlerini başka bir tarafa dönerek çözmeye çalıştıklarını gördükelerini ifade ederek,vizyonlarının ne kadar yanlış ve geçersiz olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.

Atun şöyle devam etti:
“Biz 1 yıldır Güney Kıbrıs’a denizlerdeki hidrokarbon araştırmalarını Kıbrıs sorununun çözümünden sonraya bırakalım diyoruz. Güney ekonomisi şu an büyük bir batış içerisinde . Biz 3 yıl önce çağrı yaptık ve dedik ki Türkiye ile birlikte bir ticaret köprüsü oluşturalım. Ada üzerinde serbest ticaretin oluşmasını sağlayalım. Türkiye’nin bu global başarısından siz de istifade edin. Bu vizyonumuzu bugün görmeyenler bugün maalesef batmakla karşı karşıya kalmışlardır.”
Konuşmasında Bakan Binali Yıldırım’a da teşekkür eden Atun: “Sayın Bakanın olduğu bütün açılışlar hayırlara vesile olmuştur. Kendisinin ve hükümetinin vizyonu ile KKTC’nin gelişimi için ortaya koyduğu hizmetler unutulmayacaktır.” dedi.

BİRİNCİ: “KARDEŞLİK DÜĞÜMÜNÜN YENİ BİR HALKASI”
Birinci Medya Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci de törende yaptığı konuşmada Türkiye ile KKTC arasındaki kopmaz bağlara atılan sımsıkı dostluk,işbirliği ve kardeşilk düğümünün yeni bir halkasını bugün oluşturduklarına dikkat çekti. Birinci konuşmasına şöyle devam etti:
“Ülkemize uygulanan insafsız izolasyonları Anavatınımız sayesinde tek tek aşıyoruz. En önemli izolasyon olan Enformasyon izaolasyonunu da 2005 yılında Türksat sayesinde aşmasını bildik.Bugün bu sayede dünyaya ulaşıyoruz ve KKTC’nin sesini her yere duyuruyoruz. İzolasyonları aşmaya Kıbrıs Türkünün sesini duyurmaya devam ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim