"KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği olarak; Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunun 56 ve onun devamı olan Kıbrıs Türk halkının bağrından çıkmış olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluşunun 38. yıldönümünde bu toprakları vatan yapmak için şehit düşenlere Allah’tan rahmet gazilerimize ve mücahitlerimize de sağlıklı yaşam diliyoruz.
Rumlar tarafından 1955 yılında kurulan EOKA terör örgütüne karşı Kıbrıs Türkleri’nin kendilerini Rum saldırılarına karşı savunma amaçlı olarak 1 Ağustos 1958 yılında Türk Mukavemet Teşkilatı’nı kurmuşlardır.

20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı ve cumhuriyetimizin kuruluşuna kadar geçen süre içerisinde halkımız çok büyük bedeller ödemiş; göç, açlık, sefalet ve Rum saldırılarına karşı direncini hiçbir zaman kaybetmemiştir. Tüm bu zor ve çetin mücadeleler sonucunda Kıbrıs Türkü’nün inandığını, direndiğini ve bunun karşılığını, 15 Kasım 1983’te kurduğu devletle, bağımsızlık ve özgürlükle kazandığını tarih not etmiştir. Dolayısıyla bugün gelinen aşamada herkese düşen görevler bulunmaktadır. Zor ve çetin mücadeleler ve büyük bedeller ödenerek kazanılan bağımsızlık ile özgürlüğün sembolü olan KKTC’yi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için, herkesin daha çok çalışması Atatürk’ü, Atatürkçülüğü, Atatürkçülüğün özü olan tam bağımsızlığı, yurt içinde ve yurt dışında anlatarak düşünen inançlı Atatürkçü kuşakların yetiştirilmesi ve nerede olursa olsun Atatürk’ün kutsal emanetlerine sahip çıkmada duyarlı ve bilgi gücüne sahip olabilmeleri için gayret ve çalışmaların aralıksız sürdürülebilmesi gerekmektedir.

Özellikle son dönemlerde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar ve politik belirsizlikler nedeniyle yaşanılan sıkıntıların toplumumuz üzerinde sosyal ve siyasal olarak çok daha fazla tahribat yapmasını engellemek ve geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize mutlu, refah içerisinde yaşayabilecekleri bu vatan toprağına sımsıkı sarılabilmek için 1958 yılında EOKA saldırı örgütüne karşı gerçekleştirmiş olduğumuz direnişimizi, şimdide kendi ayakları üzerinde durabilen sürdürülebilir bir yapıya ulaşılabilmesi hedefi doğrultusunda topyekün hareket neticesinde, tüm toplum katmaları olarak elimizi taşın altına koyarak ülkemizin makus talihini tersine çevirebilmek için hepimiz EKONOMİK direnişi göstermek zorundayız.

Saygılarımla…

GENEL BAŞKAN

Ahmet İŞCAN
 
Editör: TE Bilisim