TDP Genel Sekreteri Asım İdris Türkiye'deki müfredatın KKTC'de de uygulanacağı için bundan böyle Atatürk konularının azaltılacağını söyledi.

Aynı zamanda bir eğitimci olan İdris sosyal medyada şu açıklamayı yaptı

“Nereden çıktı bu müfredat hikâyesi Asım Hoca?”

Dün yayınlamış olduğum müfredatlarla ilgili bildirimden sonra bir çok kişi bu bilginin kaynağını ve doğruluğunu sormaya başladı.

Bu yazımın kaynağını kamuoyu ile paylaşma sorumluluğum olduğunu düşünerek aşağıda gerekli açıklamaları sizlerle paylaşacağım.

1. TC Eğitim Bakanlığı lise müfredatlarında değişiklik yaptığını ve bu değişikliklerin 2018 Eylülünde, okulların açıldığı dönemde uygulanacağını kamuoyuna duyurdu.

2. "Evrim Teorisi"nin kaldırıldığını, "Atatürk" ile ilgili konuların azaltıldığını ve "Cihat" kavramının müfredata dâhil olduğunu açıkladı. Bunu TC Eğitim Bakanlığı web sayfasında bulabilirsiniz.

3. Doğal olarak bu müfredat değişikliği üniversite giriş sınavlarını da etkileyecek ve sorular bu müfredattan sorulacak.

4. Lise kitapları da 1 yıl içerisinde yeni müfredata göre yazılacak.

5. KKTC Eğitim Bakanlığı ve TC Eğitim Bakanlığı arasında denklik anlaşması var. Bu denklik anlaşması çerçevesinde lise programlarında uyum öngörülüyor.

6. KKTC'li öğrenciler de üniversite sınavına ÖSYM üzerinden girdiğine göre TC'de uygulanan yeni müfredat üzerinden sınava girecekler. Bu da TC de yapılan evrimin kaldırılması ve yerine cihad kavramının girmesi değişikliklerinin bizim öğrencilerimizi de etkileyecek demektir.

7. Bizim liselerimiz de okutulan kitaplar TC'den gelmektedir. Gelecek yıl da yine kitaplar TC'de basılıp gelecektir. Hem de "Evrim Teorisi" olmadan, "Atatürk" azaltılarak ve "Cihad" eklenerek.

Yukarıda belirttiğim somut verilere dayanarak 2018 eğitim yılında liselerimizde eğitim "Evrim Teorisi" olmadan, "Atatürk" azaltılarak ve "Cihad" eklenerek okutulacaktır.

TDP olarak Kıbrıs Türk toplumunun kültürünü ve geleceğini yakından ilgilendiren bu konularda toplumu bilgilendirmeye ve toplumun sesi olarak he platformda mücadele edeceğimizi belirtmek isterim."

Editör: TE Bilisim