Ahmet Aşır başkanlığındaki Muratağa Atlılar Sandallar Şehitleri Yaşatma Derneği temsilcileri, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ı ziyaret etti.

Aşır, şehitlerin anılarını yaşatmak ve yaşananları gelecek nesillere aktarmak için 2008 yılında derneği kurduklarını belirterek, Derneğin çalışmaları hakkında Bakan Atasayan’a bilgi verdi.

Kıbrıs Türkü’nü katleden Rum ve Yunanlıları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde dava ettiklerini ve dosyalarının mahkemede incelenmekte olduğunu belirten Aşır, şehitlerin anısına orman alanları kurduklarını ve buralarda etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Aşır ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri Kolordu Komutanlığı katkılarıyla Atlılar Katliam Çukuru yanına yapılmakta olan anıtın inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu da belirtti.

Aşır, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin, geçmişlerini unutmamaları ve Kıbrıs Türk tarihini öğrenmeleri için, şehitlikleri ve müzeleri ziyaret etmelerinin sağlanması için de Bakan Atasayan’dan yardım talebinde bulundu.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan da Muratağa, Atlılar ve Sandallar’ın Kıbrıs Türk tarihinde derin yaralar bıraktığını ve 1974’teki hazin olayları unutmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Gençlerin, Kıbrıs Türk Mücadele Tarihi’nde yaşananları birebir görmesinin kendileri için de çok önemli olduğunun altını çizen Atasayan, “geçmişini bilmeyen toplumların geleceğine yön veremeyeceği” sözüne vurgu yaptı.

Bakan Atasayan, Bakanlık olarak anıt projesi ve öğrencilerin şehitlikleri ve müzeleri ziyaret etmeleri için üzerlerine düşeni yapacaklarını da belirtti.

Amaçlarının çocuklara kin duygusu aşılamak olmadığının altını çizen Bakan Atasayan, genç nesillere geleceklerini kurarken geçmişte bu toplumun ne badirelerden geçtiğini iyi öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Ziyarette, Dernek yetkilileri tarafından yayınlanan ‘Adım Adım Soykırım’ adlı kitap da Bakan Atasayan’a hediye edildi.
Editör: TE Bilisim