Kulüp Dönem Başkanı Güvenç Aşçıoğluları ziyarette yaptığı konuşmada, Lefkoşa Başkent Lions Kulübü’nün Mısır İskenderiye’de engellilere yönelik ortak proje geliştirme çalışması yapacağını söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Yurtdışında ülkeyi tanıtıcı çalışmalar yapacaklarını belirten Aşçıoğlu, kulübün vizyonunun ülkeyi uluslararası platformlarda tanıtmak olduğunu ifade ederek, ilk kez Türkiye dışında bir ülkede, Lions’un kalbi olarak tabir edilen Roma Arapacis ile ikiz kulüp eşleşmesi yaptıklarını söyledi.

KKTC’de bulunan 200 civarındaki engelli vatandaşa yönelik “Engelsiz Projesi” adı altında engellilere bilişim teknolojisi geliştirmek ve pekiştirmek amacı ile Mart 2017’de Mısır İskenderiye’de Akdeniz Konvansiyon toplantısına katılacaklarını kaydeden Aşçıoğulları, yapılacak etkinlik ve çalışmalarda Bakan Ataoğlu’ndan işbirliği ve destek talebinde bulundu.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da kabulde yaptığı konuşmada sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çekerek, yapılacak çalışmalarda karşılıklı işbirliğinin süreceğini ifade etti.

Ataoğlu, kulübün yapacağı etkinliklere katkı koyacaklarını belirterek, kendilerinin yapacağı etkinliklerde de kulübü her zaman yanlarında görmek istediklerini kaydetti.

Bakan Ataoğlu, işbirliği içinde olmaları durumunda çalışmalarının daha da randımanlı geçeceğine inandığını belirtti.
Editör: TE Bilisim