Atalay,  “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden Ramazan ayına ulaşanlar, onda oruç tutsun..." dedi.

Ramazan’ın İslam'ın temellerini oluşturan Oruç ibadetinin ifa edildiği ay olduğunu kaydeden Atalay, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v); ‘İslam beş temel üzerine bina kılınmıştır: Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in Allah'ın Resulü olduğuna şahitlik etmek. Namazı dosdoğru kılmak, zekâtı hakkıyla vermek, Allah'ın evi Kâbe’yi haccetmek ve Ramazan Orucunu tutmak’ şeklinde haber vermektedir” dedi.
 
Atalay, Hz. Muhammed’in “İnanarak ve mükafatını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutanın geçmiş günahlarının bağışlanacağı, Cennette sadece oruçluların girebileceği bir kapının olduğu, oruçlu iken yapılan duanın geri çevrilmeyeceği, Orucun cehennemden koruyan bir kalkan, ateşe karşı bir siper olduğu, Oruç tutanın sıhhat bulacağı ve Orucun bedenin zekatı olduğu, Oruç ve Kur’an’ın  kula kıyamet gününde şefaat edeceği…” şeklinde çok sayıda müjdeleyici haber verdiğini kaydetti.

Talip Atalay, “Her zaman olduğu gibi, Ramazan ayı boyunca da inanç ve ahlak değerlerimizi korumayı, Allah'ın rızasını kazanmayı hedeflemeli ve belirlediğimiz bu hedefe ulaşmaya gayret etmeliyiz. Kuran-ı Kerimin ilkeleriyle bağdaşmayan; yalandan, dolandırıcılıktan, harama el uzatmaktan, dedikodudan, merhametsizlikten, emanete hıyanetten ve benzeri ahlaki zaaflardan kaçınarak, gösterişten uzak, verdiğimiz sadakalar, ettiğimiz yardımlar, inşallah Ramazan ayında karşılığını fazlasıyla bulacaktır” dedi.

İhtiyaç sahipleri, yetim, öksüz, yaşlı ve kimsesizlere yardım etme çağrısında bulunan Atalay, iftar davetlerine icabet edilmesi, başkalarının iftara davet edilmesi çağrısı da yaptı.

Atalay, “Ramazan ayı kendimizi hesaba çekmek, hatalarımızı fark etmek ve günahlarımızdan pişman olup, tövbe edip hatalarımızdan dönmek için bir fırsattır. Her gün üzülerek şahit olduğumuz dünyada cereyan eden nahoş hadiseler, birbirimizi anlamaya, birbirimize karşı dürüst olmaya, hoşgörüye, yapıp ettiklerimizi tekrar gözden geçirmeye, varsa yanlış ve eksikliklerimizi gidermeye, karşılıklı kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeye, daha güzel bir dünyanın inşasının mümkün olduğuna inanmaya ve bu yönde çalışmaya her zamankinden fazla ihtiyacımız olduğunu göstermiştir.  Bu sebeple, Ramazan ayını bizlere inandığımızı yapma ve yaşama iradesini kazandıran ruhi ve nefsi bir eğitim fırsatı olarak görmeliyiz” dedi.

Tüm camilerde teravih namazı kıldırılacağını, imsakiyelerin dağıtılmak üzere camilere ulaştırıldığını,
Güney Kıbrıs’ta Larnaka’da bulunan ve önemli manevi mekânlardan biri olan Hala Sultan Tekkesi’nde Teravih namazının 22.30’da, Bayraktar Camisinde ise yatsı namazı vaktinde kılınacağını duyurdu.

Atalay, “Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan ayının milletimiz, ülkemiz, bütün İslam Alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını, insanlığa huzur ve barış getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim” dedi.

Editör: TE Bilisim