Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, herşey yolunda giderse bu hafta sonu Girne-Lefkoşa yolunun ikinci etap çalışmalarının tamamlanacağını ve hafta başı trafiğe açılacağını söyledi.

Bakan Atakan, BRT’de 1.Boyut programına katılarak karayollarında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Bakan Atakan, “bu hafta sonu itibarıyla yoldaki çalışmaların tamamlanmış olacağı bilgisini bu sabah aldım. Asfalt serimi bitti ufak tefek bazı işler var ve onlar yapılıyor .Korkuluklar takılıyor böylelikle Girne-Lefkoşa yolunun 2. Etabı tamamlanmış olacak ve yol trafiğe açılacak” dedi.

Girne -Lefkoşa yolunun 3. Etap çalışmalarına ne zaman başlayacağına yönelik bir soruya ise Bakan Atakan, konuyla ilgili TC Karayollari ve KKTC Karayollari Koordinatörlüğü ile önümüzdeki hafta toplantı yapılacağını ve orada değerlendirileceğini söyledi.

Girne-Alsancak yolunu geçmiş dönemde TC Karayollarının açtığı ihaleyi alan ve yolu yapmakla yükümlü olan firmanın iflas ettiğini söyleyen Bakan Atakan, “Bu konuda bir adim atabilmek için firmanın tasfiye sürecini bekledik.O süreç gerçekleşti şuanda Karayolları Dairemiz, Alsancak ve Lapta Belediyeleri ile bu yolun oturacağı güzergah üzerindeki toplam metrajla ilgili bir çalışma yapıyorlar. Bu çalışma tamamlanır tamamlanmaz kamulaştırmaya yönelik bir adim atmamız geren yer var ise bununla ilgili bir çalışmayı süratle yapacağız.” Dedi.

Bakan Atakan, Girne Alsancak yolunda kamulaştırma için farklı bir yönteme geçeceklerini de şu sözlerle açıkladı. “Eskiden Karayolları Dairesi bir kamulaştırma bedeli yayınlardı o bedelin tapudan teyit edilmesi Maliyeye gitmesi ve kişiye ödenmesi 2-3 yılı bulurdu. Şimdi böyle hareket etmeyeceğiz artik.Hakem heyeti gibi bir heyet kurduk. Içinde Maliye’den ve Tapu’dan da yetkililerin olduğu Karayolları emri yayınlayacak yayınlandığı andaki tapu bedeli belirlenecek Maliye’nin de onayı ile söz konusu para bloke edilecek.Dolayisiyla bu ara emirlerinin alınmasının önüne geçecek. Kamulaştırma yayınlandığı anda tapunun takdir ettiği bedel ilgi şahısın hesabına bloke edilecek. Alsancak yolu ile ilgili çalışmayı 2019 yılının başına kadar tamamlamayı istiyoruz.Tamamlanip ilgili yol genişliği metrajına ulaştığımız anda Türkiye Cumhuriyeti Karayollarına orayla ilgili çalışmayı yapmak üzere bölgeyi teslim edeceğiz. Alsancak Girne yolunun yapımı 2019 projelerimiz içinde yer alıyor ”

Bakan Atakan Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu üzerindeki sorunlu bölümlerin çözüldüğünü de belirterek ,“Lefkoşa Kuzey Çevre Yolundaki sorunlu nokta çözüldü diyebiliriz son ufak pürüz kaldı onu da aşmaya çalışıyoruz. O pürüzü de bugün yarın aşamamızla beraber TC Karayollari şuanda burada iş yapan firmalara orayı parça parça verebileceğini iletti. Hemen alan teslimini kendilerine yapıp Girne Lefkoşa yolundaki o şantiyeler bölgesinden Taşkent’e kadar olan alternatif güzergahı da KKTC Karayolları ağına katmış olacağız”dedi.

BRT

Editör: TE Bilisim