Veteriner Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaza Dairesi çalışanları ile karşılıklı fikir alışverişinin ardından çiftlikleri ziyaret eden heyet, projenin gidişatına dair bilgi paylaştı.

Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben süreçte bazı aksamalar olmasının olağan olduğunun ancak sorunlara odaklanmak yerine daima çözüm üretme hedefinde olduklarının altını çizdi. Ataben sözlerine şu şekilde devam etti:

“Süreçten doğrudan ve uzun süreli fayda sağlayacak olan hayvancılarımızın projeye destek vermesi beni mutlu ediyor. Halk sağlığı temelinde projemiz çok büyük bir öneme sahiptir. Biz bu sorumluluğun farkındayız. Hellimin tescili ve ihraç edilebilecek standartlara gelmesi için projemiz hayati önemdedir.

Daha  gidilecek elbette çok yolumuz var. Gelişmenin sorunsuz olması imkansızdır. Ancak zemini güçlü kurarak aşama kaydediyoruz.

Üreticimizi önemsiyoruz ve kendimizi daha da geliştireceğiz . Ekibime, çalışma arkadaşlarıma ve AB uzmanlarımıza her zaman aynısını hatırlatıyorum; yorulabiliriz ama tam yol ileri...”

Girne Kaza Dairesi’ndeki toplantının ardından Çatalköy’de Hüseyin Bayırbaşı ve Ünal Çağıner’e ait çiftlikler ziyaret edildi.

Editör: TE Bilisim