Yapımı 4 yıl gibi bir sürede tamamlanan ve bu süre zarfında nasıl yönetileceği çoktan netleşmiş olması gereken bu projenin ülke ekonomisine yapacağı olumlu katkıların konuşulması gerekirken hükümetin suyun yönetimi ile ilgili sağlıklı karar üretememesi toplumsal huzuru bozmakta ve ülkedeki kurum kuruluş ve stölerin neredeyse gruplaşmasına yol açmaktadır. Ülkenin yönetim kadrosunun başında olan Sayın Başbakanımızın da yapmış olduğu “Özel şirket insanların alım gücü konusunda duyarlı davranmaz” gibi talihsiz bir açıklamadan ötürü de hayal kırıklığı yaşadığımızı belirtmek isteriz.

Kuzey Kıbrıs GİAD olarak daralan ve gittikçe kötüye giden ülke ekonomisini kalkındırmak için atılacak olumlu adımları yakından takip etmekle birlikte desteğimizi de her daim belirtmişizdir.
Suyun yönetimi konusunda görüşümüz hükümet yetkililerinin “suyu belediyeler yönetmeli” yaklaşımdan çıkıp yönetimi en iyi şekilde yapabilecek, teknik açıdan en kapsamlı ve gerekli kriterleri sunabilecek işletmenin/işletmelerin bu yönetimi yapabilmesi için gerekli adımları atması gerektiği yönündedir. Projenin Kamu - Özel ortak işletme şeklinde yapılandırılması ülkemiz için hem en dogru adım olacak hem de tamamen güvenini kaybetmiş kamu Kuruluşlarına da yetki devrinde sıkıntı yaşayan halkımız için bir çıkış noktası olacaktır.
Böyle bir proje ülkemiz için bir ilk olabilir ama unutulmamalıdır ki dünyada gelişmiş ülkeler olup bu projeleri yönetmiş sayısız işletme vardır. En doğru adım suyu yönetebilecek yetkinlikte olan kurumların katılacağı bir ihale ile doğru işletmeyi bulup bu projenin ülke ekonomisine ciddi ve olumlu anlamda etki etmesini sağlamak olacaktır.

Aynı zamanda üzülerek belirtmek isteriz ki toplum tarafından ülkedeki kamu kuruluşlarına olan güven ve saygı bitmiş durumdadır. Kamunun vatandaşa verimli hizmet verememesi, her seçim döneminde kamu kurumlarının bir oy kapısı olarak görülmesi ve bu şekilde halkın gözü önünde kamuya alım yapılması ve her dönem yapılmayacak diye sözler verilse de siyasi rant uğruna yapılan atamalar gittikçe kötüleşen durumu özetlemektedir.

Gün geçtikçe kötüye giden ve kısır bir döngü içinde çıkmaza giren ülke ekonomisini kalkındırmak, genişletmek için atılacak her adıma destek verdiğimizi belirtir, bu projenin ülke ekonomisi için “hayat suyu” niteliğinde olduğunu hatırlatmak ister ve yetkilileri koltuklarını değil ülke geleceğini düşünerek hareket etmeye davet ederiz.

Ceyhun TUNALI
Giad BAŞKAN


 
Editör: TE Bilisim