Asil  Nadir çıkan tahliye kararının ardından serbest bırakıldı.

Bilge Nevzat konuyla ilgili yaptığı açıklamada Asil Nadir'in bir iki gün içinde Kıbrıs'a gelmesinin beklendiğini kaydetti.

Nevzat konuşmasında, Asil Nadir'in serbest kalmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "yurduna dönmesi kardeşim için çok önemliydi. Yıllardır savaş veriyoruz. Kardeşimin dönmesi, ülkemiz için de çok iyi olacak. Geçmiş tecrübe ve bilgisiyle bu ülkeye katkıları devam edecektir" dedi.

Nevzat, bir yıl önce annesi vefat etmeden önce son dileğinin oğlu Asil Nadir'in ülkesine geri dönmesi olduğunu da ifade ederek, "Asil'in buraya dönmesiyle, annemin ruhunun daha rahat uyuyacağına inanıyorum" dedi.

Nevzat ayrıca tahliye süreciyle ilgili olarak 4 kişiye teşekkür borçları olduğunu da ifade ederek, CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TC Londra Büyükelçiliği Adalet Müşavirleri'nden Ömer Altıntaş ve aile dostları Cankut Bagana'ya teşekkür etti.

"Bugün mutluluğumuzun gerçekleşmesinde bu 4 kişinin büyük katkıları var" da diyen Nevzat, "onlara müteşekkirim" ifadelerinde bulundu.

Kıbrıs Gazetesi


Editör: TE Bilisim