Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bellapais Manastırı’nda dün gerçekleşen ödül töreninde, Oteller Encümeni Başkanı ve Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ile Encümen üyeleri Turizm Planlama Dairesi Müdürü Turgut Muslu, Teşvik ve Denetim Şube Amiri Güniz Bilin, KITSAB Başkanı Orhan Tolun, KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ ve  Sağlık Bakanlığı temsilcisi  Ramadan Şenli hazır bulundu.

AŞIKOĞLU: “MEVZUATLAR SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR”

Oteller Encümeni Başkanı Şahap Aşıkoğlu tören sırasında yaptığı konuşmada, 5 yıllık görev süresi boyunca sektörün daha verimli hale gelebilmesi için mevzuatlarda gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve bu uygulamaların gerçekleşebilmesi adına Encümen’in denetimlerini sıklaştırdığını söyleyerek KITSAB ve KITOB’a  bu süreçteki desteklerinden ötürü teşekkür etti.  

Turizmin sürekli gelişmekte olan bir sektör olduğunu da söyleyen Aşıkoğlu, 2013 verilerine göre ülke ekonomisindeki döviz açığının yüzde 47’sinin turizm gelirleriyle karşılandığını belirtti. Turizmin daha iyi seviyelere gelmesi durumunda bu rakamın yüzde 60’lara çıkabileceğini ifade eden Aşıkoğlu bunda müşteri memnuniyetinin öneminin büyük olduğunu söyledi.

Aşıkoğlu, Trip Advisor verilerine göre Bellapais Gardens ve TheAlmond Holiday Village’in müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlayan otellerin başında geldiğini kaydederek, Oteller Encümeni’nin de bu otelleri onore etmek ve sektörde farkındalık yaratma adına ödüllendirdiğini belirtti.

Aşıkoğlu, ülkede birçok hotel olduğunu fakat bu oteller içerisinden yerli sermaye ve aile işletmesi olan iki küçük otelin çıkması müşteri memnuniyetinin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Bakanlık olarak küçük otellerin daha fazla desteklenmesi için çalışmalarının olduğunu da söyleyen Aşıkoğlu, böylelikle küçük işletmelerin ülke turizmine daha fazla katkı sağlayacağını ifade etti.

Aşıkoğlu, son olarak bu iki otelin başarısının tüm otellere örnek olması gerektiğini söyledi.

AKTIĞ: “ÖNEMLİ OLAN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ”

KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ,  mekanların fiziksel kalitesinin yanında, müşteri memnuniyetinin önemine vurgu yaptı. Ülkeye gelen turistlerin yaptığı değerlendirmeler sonucunda bu iki otelin ön sırada olduğunu da belirten Aktığ, bu otellerin başarılı çalışmalarının sektöre ışık tutmasını diledi.

TOLUN: “KÜÇÜK ÖLÇEKLİ OTELLERE YÖNELMELİYİZ”

KITSAB Başkanı Orhan Tolun ise, özel ilgi turizmindeki trendin, kitle turizmine kıyasla çok daha yüksek olduğuna vurgu yaparak, KKTC’nin turizm modelinin eko turizm ve özel ilgiye yönelik küçük ölçekli tesisler olması gerektiğini belirtti.

Tolun, Kıbrıs Türk halkının misafirperver bir halk olduğunu belirterek Trip Advisor’daki sonuçların da bu hususu ispatladığını ifade etti.

Tolun, bu iki otelin başarılarının diğer otellere örnek olması gerektiğini de belirtti.

ABİT: “KÜLTÜRÜMÜZDE OLAN MİSAFİRPERVERLİĞİ MİSAFİRLERİMİZE YANSITIYORUZ”

Bellapais Gardens Direktörü Sabri Abit ise bu ödüle layık görülmekten ötürü çok mutlu olduklarını ifade ederek, müşteri memnuniyetinin sürekli olarak sağlanmasına gayret göstereceklerini ifade etti.

Abit, otelin ilk açıldığı yıl olan1992’den beri kesintisiz çalışan personelleri olduğunu ve müşterilerin memnun kalması için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Ülkede bulunan diğer küçük otellere de danışmanlık yaptıklarını ve kendi bilgi  ve tecrübelerini aktarmaya çalıştıklarını da ifade eden Abit, aile işletmelerinin hizmet kalitesinin yüksek olmasında ki rolüne vurgu yaptı.

AŞIK: “ÜLKEMİZİ BİR MARKA HALİNE GETİREBİLİRİZ”

The Almond Holiday Village Direktörü Gülten Aşık ödül töreni esnasında yaptığı konuşmada ödülle taçlandırıldıkları için Oteller Encümeni’ne teşekkür ederken, fark edilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Aile olarak müşterilerine kültürü tanıtmak için çaba harcadıklarını söyleyen Aşık, bunun için çok fedakarlıklar yaptıklarını vurgulayarak,kültürü ve tarihi zengin olan ülkemizin bir marka haline getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim