Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, asgari ücretin en kısa sürede belirlenmesi için, en erken zamanda Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağını açıkladı.

Saner, narenciye üreticilerinin sıkıntılarını yerinde incelemek amacıyla bugün Güzelyurt bölgesinde temaslarda bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Saner’e ziyaretinde UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli, Güzelyurt Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz ile bakanlık bürokratları da eşlik etti.

Temasları çerçevesinde ilk ziyaretini Ali Alioğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği’ne yapan Saner, birlik üyeleri ile narenciye sektöründe yaşanan sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Saner, narenciye üreticilerinin çalışma koşulları ile ilgili sorunlarını çözmek için, Bakanlık bürokratları ile birlikte üreticinin sıkıntılarını yerinde tespit etmeye geldiğini ifade etti. 

Bakan Saner, narenciye sektöründe çalışan mevsimlik işçilerin çalışma izinleri konusunda, işçinin haklarını kolaylaştıracak ve işverenin haklarını gözetecek daha uygun çalışma koşullarının yaratılması için Bakanlığın çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. 

Saner, sorulan bir soru üzerine asgari ücretin en kısa sürede belirlenmesi için, en erken zamanda Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, daha sonra Cypfruvex tesislerini ziyaret ederek, tesiste incelemelerde bulundu.

Saner, Cypfruvex Genel Müdürü İbrahim Aktekin ile Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Saygılı ile kurul üyelerinden, tesisin işleyişi ve genel durumu hakkında bilgi aldı.

Saner, son olarak Turgut Akçın başkanlığındaki Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği’ni ziyaret etti. 



Editör: TE Bilisim