Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, hükümet ve bakanlık olarak diyalog, uzlaşı ve istikrara büyük önem verdiklerini, bu kapsamda çalışanların hak ettiği ücretleri almasını sağlayacak ve haklarını geriye götürmeyecek çalışmalar yapmanın görevleri olduğunu vurguladı.

Ünverdi, çalışanların temsilcisi olan sendikaların görüş ve fikirlerine önem verdiklerini, Asgari Ücret Komisyonu’nun bugünlerde bir toplantı daha yapıp asgari ücreti, çalışan ile işverenin uzlaşacağı bir noktaya getireceğine inanç belirtti. Ünverdi, asgari ücrete yapılacak artış konusunda kendi fikri de olsa bir rakam veremeyeceğini, ancak çalışanların hak ettiği ücreti alması için üzerine düşeni yapacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, bugün Hür-İş’i ziyaret ederek, Genel Başkan Yakup Latifoğlu ve Hür-İş’e bağlı sendikaların başkan ve yetkilileriyle görüştü.

UZLAŞI... DİYALOG... İSTİKRAR

Ünverdi ziyarette yaptığı konuşmada, sendikalarla yapacakları görüşmede, çalışma hayatına yeni bir ivme kazandıracaklarına inanç belirterek, hükümet olarak uzlaşı, diyalog ve istikrara önem verdiklerini kaydetti.

Ünverdi, çalışma hayatını ülke şartlarına göre düzenlemenin ve çalışanların menfaatlerini geriye götürmeyecek çalışmalar yapmanın görevleri olduğunu belirterek, bu konuda sendikaların vereceği fikir ve önerilere önem verdiklerini vurguladı.

Çalışma hayatında AB standartlarına uyum sağlamaya büyük önem verdiklerini ve bu yönde çalıştıklarını, ancak ülke şartlarına uygunluğa da dikkat ettiklerini söyleyen Ünverdi, asgari ücret konusuna da değindi.

“ASGARİ ÜCRET İÇİN KİŞİSEL FİKRİM OLSA DA YORUM YAPMAYACAĞIM”

Çalışma Bakanı Ünverdi, yeni asgari ücretin ne kadar olacağı veya ne kadar artış alacağı konusunda kişisel fikri olsa da yorum yapmayacağını belirterek, bu konuda uzlaştırıcı görevi olan bakanlığın, çalışan ile işverenin uzlaşacağı bir noktaya geleceğine inandığını söyledi.

LATİFOĞLU

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu da, Bakan Ünverdi’ye asgari ücret, İhtiyat Sandığı’nda avans ve ödemelerle ilgili yaşanan sıkıntılar, İş Yasası’ndaki değişiklikler ve Türkiye ile imzalanan ekonomik protokol ile ilgili endişelerini aktardı.

Latifoğlu, ekonomik protokolle, özellikle çalışanların haklarında yapılacak kesintilerle, hükümetin rahatlatılacağını savundu.
Editör: TE Bilisim