Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜ-SEM) ile yapılan işbirliği sonucunda “Sermaye Piyasası Lisanslama Sınavı Düzey 1/2/3 Hazırlık Kursu” kapsamında 16 Asbank personeline toplam 66 saatten oluşan bir eğitim verildi.
Eğitimin tamamlanmasının ardından, sertifika töreni ve düzenlenen kokteyl ile katılımcılara sertifikaları verildi. Etkinlikte konuşan Asbank Genel Müdür Yardımcısı Ercan Ayfer, insan kaynaklarına verdikleri önemi, devam edecek eğitim programlarını ve personel kariyer planlamaları ile ilgili yaptıkları çeşitli çalışmalar hakkında bilgi verdi. Etkinliğe, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Karakartal ve Asbank İnsan Kaynakları Müdürü Hidayet Serdar da katılarak, gelecek projeler ve işbirlikleri hakkında bilgiler verdi.
Alınan “Sermaye Piyasası Lisanslama Sınavı Düzey 1/2/3 Hazırlık Kursu” eğitim programı; Menkul Kıymet ve Sermaye Piyasa Araçları, Finansal Pazar ve Piyasalar, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve İlgili Diğer Mevzuatlar, Pay Senetleri ve Borçlanma Araçları Piyasaları, Vadeli İşlemler Piyasası ve İşlevi, FOREX Piyasaları, Yatırım Kuruluşları ve Borsa İstanbul A.Ş./Takasbank A.Ş./Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. konularını kapsamaktaydı. Güncel bilgi ve sınav hazırlığı sağlayan 66 saatlik kurs programı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Eski Eğitim ve Yayın Müdürü Dr. Murad KAYACAN tarafından verildi. Lha
 
Editör: TE Bilisim