Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, Bakanlık Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran ve Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Mustafa Altıngüneş, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesini ziyaret ederek doktorların özlük hakları konusunda doktorları bilgilendirdi.

Toplantıya Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Salih Beyoğlu, Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Topal ve Cengiz Topel Hastanesi Başhekimi Hasan Garabli de katılırken, oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirildi.

Sucuoğlu, göreve geldikleri günden itibaren hekimlerin özlük haklarını iyileştirmek için büyük çaba harcadıklarını, özellikle 2010 yılından sonra göreve başlayan doktorlar için memnuniyet verici bir düzenleme yapıldığını ifade etti. 2010 yılı öncesinde devlet hastanelerinde göreve başlayan doktorlar için de bir düzenleme yapıldığını söyleyen Sucuoğlu, yapılan düzenlemeler ile doktor sıkıntısının artık yaşanmayacağını düşündüklerini de vurguladı.

Sucuoğlu daha sonra sağlıkta ikinci iş yasağı konusunda doktorların görüşlerini dinleyerek, fikir alış verişinde bulundu ve yapılan yasal çalışmalar ile ilgili doktorları bilgilendirdi. Döner sermaya ve genel sağlık sigortası yasa tasarıları ile gelinen son aşama hakkında da açıklamalar yapan Sucuoğlu, belli aralıklarla bu toplantıların faydalı olacağını söyledi. Sucuoğlu, önümüzdeki çarşamba günü Mağusa Hastanesinde de bilgilendirme toplantısı yapılacağını söyleyerek bu toplantıların tüm ilçe hastanelerinde de devam edeceğini belirti.

Editör: TE Bilisim