Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Patates Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yeşilada ziyarette yaptığı konuşmada patates üreticilerinin sıkıntılarını dile getirdi.

Patates yetiştirenlerin en büyük girdisinin mazot olduğunu ve üç dönemdir herhangi bir ödeme almadıklarını ifade eden Yeşilada, 2015 yılından beridir mazot ödemesi yapılmadığını ve üreticilerin zor durumda olduğunu savundu.

SERDAR DENKTAŞ: “ARTIK BU TÜR SORUNLAR YAŞANMAYACAK’’

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, 2016 yılı başından beridir mazot desteği olmayacağına dair üreticilere bilgi verildiğini belirtti.

Serdar Denktaş, mazot ödemesi diye bir kalemin olmadığını ve ödeme yapılmasına imkan olmadığını ifade etti. 2015 yılına ait ödeme yapılıp yapılmadığı konusunu daha önce sorduğunu belirten Serdar Denktaş, kendisine verilen cevabın herhangi bir borcun bulunmadığı yönünde olduğunu kaydetti. Denktaş, konuyu tekrardan araştıracağını da dile getirdi.

Denktaş, 2016-2017 döneminde bu şekilde sıkıntıların yaşanmaması ve düzenli ödeme yapılabilmesi için çalışmalarının bulunduğunu da ifade etti ve “artık bu tür sorunlar yaşanmayacak’’ diye konuştu.
Editör: TE Bilisim