Belediye’den yapılan açıklamaya göre, El Sanatları Atölyesi’nin geliştirilmesi konusunda kadınlarla görüşen Belediye Başkanı Arter,  bu konuda görev üstlenerek zemin yarattıklarını, kadınların bir araya gelerek üretimde bulunmasına son derece önem verdiklerini belirtti.

Kadınların el emeğiyle ürettiği eserlerin onlara ekonomik anlamda katkı sağlaması ve sosyal ortam yaratılması amacında olduklarını, kadınların bir araya gelerek üretimde bulunmasına son derece önem verdiklerini ve bu konuda görev üstlenerek zemin yarattıklarını ifade eden Arter, toplumun bu tür çalışmalara ihtiyacı olduğunu, katılan eğitmen sayısını artmasını istediğini dile getirdi.

Arter, kursiyer ve eğitmen kadınlarla rutin olarak görüşmeye devam edeceğini de belirtti.

Eğitmenlerden Emine Özçürümez de kadınların sosyo-ekonomik durumlarını güçlendirmek için başlatılan projenin güzel bir şekilde devam ettiğini, amaçlarının kadınlarımızı evden çıkarıp sosyal ortamda bulunmalarını sağlamak ve ürettiklerini belediyenin desteğiyle satışa sunarak ekonomik kazanç elde etmeleri olduğunu söyledi.

Özçürümez, çalışan kadınlar için akşam kurslarının da olduğunu, tüm kadınları kurslara beklediğini söyledi.

Eğitmen Emine Yüksek ise ahşap boyama kiremit süsleme, altın nakışı, kurdele işleriyle uğraştığını, emekli kadınlarla evde oturan kadınlara güzel bir uğraş olduğunu, çalışmalarının hem maddi hem sosyal açıdan önemli olduğunu söyledi.

Eğitmen Hanım Alman da ev hanımlarına meslek edindirme ve ev ekonomisine katkı sağlama amacıyla projenin başlatıldığını söyledi ve lefkara, koza, oymacılık öğrettiklerini, farklı bölgelerden gelen kadınlara gönüllük esasıyla dersler verdiklerini  kaydetti.

Editör: TE Bilisim