“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edildiği 1981 yılından beridir kutlanmakta olan 1 Eylül Dünya Barış Günü, dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi yolunda bilinçlendirme yapılmasını amaçlıyor.
Her özel günde ve her konuda olduğu gibi barış konusunda da temel yaklaşımımızı dile getirerek, böylesi anlamlı günlerin sadece kağıt üzerinde kaldığı ve temennilerin seslendirildiği bir gün olarak değil, hem devletlerin hem de insanların yaşam biçimi olarak barışı gerçekten benimsemiş olması gerektiğini vurgulamak isterim.
Ülkemizde ve dünyada sevginin ve barışın hakim olması için, öfke ile değil yapıcı ve uzlaşıcı bir tutum takınılması gerekmektedir. Sağlıklı ve kaliteli davranışlarımızı gelecek kuşaklara aktararak kendisiyle barışık, çevresiyle barışık sağlıklı bireyler yetiştirilmesini de mümkün kılacağız.

Barış Günü, dünyada hiçbir çocuğun ve insan canının yanmadığı ve kanının akmadığı bir ortamı yakalama arzusuyla sürekli bir devinim ve hareket içinde kutlanmalıdır. Ne yazık ki durumun her geçen gün kötüye gittiğini üzülerek görüyoruz. Bizim de içinde bulunduğumuz coğrafyada, hiçbir devletin vicdanını sızlatmadan Ortadoğu insanının yaşadığı zulüm, insanların ve çocukların yaşadığı yerlerden güvenli bölgelere gitmek isterken düştükleri dram görüntüleri tüm dünyanın gözü önünde devam etmektedir.
Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyaya ders verircesine barışın gerekliliğine işaret ettiği “Yurtta barış, dünyada barış” sözü herkese kılavuz olması gereken barışın simgesi bir sözdür. Atatürk’ün bu önemli ve anlamlı ilkesinin var olacağı, insanlığın barış ve huzur içinde yaşayacağı bir dünya dileklerimi paylaşırım.”


İsmail ARTER,
Belediye Başkanı
 
Editör: TE Bilisim