Arıklı, kitabın takdimi sonrası yaptığı açıklamada, 1923-1974 yılları arasını kapsayan dönemde Kıbrıs Türk basınında faaliyet gösteren 8 gazetenin taranması sonucu oluşturulan kaynak niteliğindeki kitabın konu başlıklarına göre (eğitim, gıda, kültür vb.) bölümlere ayrıldığını anlattı.

Arıklı, 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının Kıbrıs’a yansımaları ile 1974 yılındaki Barış Harekâtı’nın kitabın zaman aralığını belirlediğine işaret ederek, reklâmların kültüre etkisinin kitapta işlendiğini ve KKTC’de bir ilk olduğunu ifade etti.

Arıklı ayrıca, kitabı iletişim doçenti olmasından dolayı Saygılı’ya sunmasının önemine dikkat çekti ve Türk Ajansı Kıbrıs’ın basın alanında farklı bir yönü olduğunu belirtti.

SAYGILI

TAK Müdürü Doç Dr. Neriman Saygılı da akademik yaşantısı içinde yer almış çeşitli bilgi kaynaklarının Arıklı’nın ellerinde yeniden şekillendiğini ve yeni nesle bir kaynak ve rehber olabilecek şekilde sunulduğunu belirtti.

Teknoloji çağında, yazılı ürünlerin artık çok nadir hayat bulabildiğine işaret eden Saygılı, kitabın hayırlı olmasını dileyerek, hem akademik hem medya alanında kullanılacak, kaybolmayacak iyi bir kaynak eserin ortaya çıkmış olduğunu söyledi.

Arıklı’nın “Kıbrıs Türk Basınından Reklâmlar 1923-1974 Seçki” kitabı, mart ayı başı itibarıyla tüm kitapçılarda satışa sunulacak.

Editör: TE Bilisim