Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Evrensel Eğitim Kurumları Basın Yayın Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Güven Arıklı, 25-29 Haziran tarihlerindeRusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenenUluslararası Eğitim Araştırmaları Konferansı’nakatıldı.
ABD, Japonya, Rusya, Türkiye, Hindistan, Kore, İtalya, Bulgaristan, Kırgızistan, Azerbaycan, Moldovya gibi ülkelerden akademisyenlerinkatıldığı konferansta KKTC’yi temsil eden Yrd. Doç. Dr. Güven Arıklı, bildiri sundu ve ikili temaslarda bulundu.
Arıklı,temaslarında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen akademisyenlere Girne Amerikan Üniversitesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili bilgi aktardı.
Kıbrıs Türkü’nün adadaki varlığını ve yaşanan gerçekleri bir kez daha uluslararası platformlarda dile getirmekten mutlu olduğunu anlatan Arıklı, “Bu tür ikili görüşmeler de bizlerin görevidir. Bu yüzden buradaki akademisyenlere Girne Amerikan Üniversitesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yle ilgili bilgiler verdik, kendilerini Kuzey Kıbrıs’a davet ettik” diyerek temsiliyetlerin önemine değindi.
Arıklı, Sempozyuma katılan akademisyenlerle yaptığı görüşmelerde Rum tarafının dış dünyada yaptığı lobi çalışmalarıyla gerçekdışı bilgiler verdiğinin anlaşıldığını da belirterek, Kıbrıs’ın kuzeyinde Türkiye’nin tanıdığı tüm kurum ve kuruluşlarıyla oluşmuş demokratik bir devlet olduğunu, Rumlarla süren görüşmelerin 40 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini anlattığını vurguladı.
Arıklı, Kuzey Kıbrıs’la ilgili bilgileri dikkatle dinleyen akademisyenlerin, en kısa zamanda burayı ziyaret etmek arzusunda olduklarını görmekten mutlu olduğunu söyledi.
Gerçekleştirilen sempozyumda Güven Arıklı’ya eşlik eden Girne Amerikan Üniversitesi, Eğitim Uzmanı Serdal Işıktaş da bir bildiri sundu. Işıktaş , GAÜ’yü temsil etmekten ve Uluslararası ortamlarda akademisyenlerle bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



 
Editör: TE Bilisim