Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güven Arıklı,28-31 Ekim tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek “4. Eğitim Araştırmaları Konferansı”na katılacak.
GAÜ Öğretim Üyesi Arıklı, uluslararası sempozyumların önemine değinerek, uluslararası platformlarda gerçekleşecek her türlü aktivitenin sadece bağlı bulunulan kurumların tanıtımı bakımından değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Arıklı “Bilimadamı olarak uluslararası platformlarda gerçekleştireceğimiz her türlü hareket alanlarının, ülkemize bir geri dönüşü olması için çaba serfetmeliyiz. Üstlendiğimiz misyon gereği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını her organizasyondaortaya çıkarmamız ve tanıtmamız gerekmektedir” dedi.
Arıklı, yıllardan beri bir çok uluslararası sempozyuma katılarak özelde Girne Amerikan Üniversitesi, genelde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve halkının tanıtımı için mücadele verdiğini ve bundan da gurur duyduğunu vurgulayarak “Haklı sesimizi duyurmanın en önemli yöntemlerinden biri olan lobicilik faaliyetlerini de tarihimizi bilerek ve geleceğe katkı sağlayacakanlamda yürütmemiz gerekmektedir” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim