Arıklı, Radyo Güven’de yayınlanan Gündem Özel programında yaptığı açıklamada, “Bir referanduma gidilse bile bir oldu bittiyle, altı doldurulmamış ve halk yeterince bilgilendirilmemiş şekilde gidilir” değerlendirmesinde bulundu.
“Türkiye’nin garantörlüğüne itiraz edenler neden Rum silahlanmasına ses çıkarmıyor” diye soran Arıklı, “Garantörlüğe karşı çıkıyorlar çünkü kötü niyetlidirler” dedi. Arıklı, Rumların Türkçe şarkı söylenmesine bile tahammülleri olmadığını söyledi.

Sınır olayları
Sınır olaylarında Eğitim sendikalarının ve okul yöneticilerinin çocukları eylemlere yönlendirdiğini belirten Arıklı, “Bu şartlarda Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğü dışında bir alternatif düşünülemez, bunun tartışması bile olmaz” dedi.
İki kesimliliğin önemine de vurgu yapan Güven Arıklı, Rumların özellikle yüksek ekonomik değeri olan yerleri istediğini ve iki kesimliliği sulandırmaya çalıştığını belirterek, Rumların ekonomik olarak daha güçlü olduğunu, net bir şekilde iki kesimlilik olmadığı taktirde önce ekonomik olarak ardından da tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağımızı vurguladı.

Rum basını
Arıklı, müzakere sürecini değerlendirirken genellikle Rum basını kaynaklı haberlerden yola çıkmak zorunda kalındığına işaret ederek, “Bizim elimizdeki bilgiler genelde Rum basını kaynaklı. Onlarda bizim bilmemizi istedikleri kadarını paylaşıyor” dedi.
Bunun adil bir durum olmadığını belirten Arıklı, “Bu konuları her yönüyle tartışabilmemiz lazım, bu bilgilere bizim de sahip olmamız lazım” dedi
 
Editör: TE Bilisim