YDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ziyamet köyünde konuşan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı “YDP’nin Türkiyelilerin partisi olduğu” söylemine cevaben,“Biz toplumda ezilenlerin, hakları gasp edilenlerin, dışlanıp, ötekileştirilenlerin partisiyiz” dedi.

Arıklı, “Bu toplumda Türkiye kökenli vatandaşlar ayrımcılığa tabi tutulup ötekileştiriliyorsa biz elbette Türkiye kökenli vatandaşların da partisi olacağız. Sistemin ezdiği herkes gibi onların hak ve hukukunu savunacağız” ifadelerini kullandı.

Gelincik köyünde yaptığı konuşmada ise bölge halkının yaşadığı sıkıntılardan bahseden Arıklı, şunları söyledi:

“Belediye, vermediği suyu veriyormuş gibi bölge halkına fatura gönderiyor ve tahsilat yapmaya çalışıyor. Bölgede birçok evin elektriği, borcu ödenmediği için kesik. Ayda 180 TL’lik faturayı ödeyemeyecek kadar milli gelirden pay alamayan bir insan kitlesi var ülkemizde. Bu bölge insanı ne yer, ne içer, kimin umurunda”.

Arıklı “Seçim döneminde buraları mesken tutan, sonra da bir daha arayıp sormayan politikacıların oyuncağı olmaktan artık bıkmadınız mı?” diye sordu.

Derince’de ise YDP’nin Kıbrıs konusuna ilişkin düşüncelerine değinen Arıklı, “Cumhurbaşkanına ihtiyatlı güvenimiz devam ediyor. İsviçre’de ortaya ne çıkacak merak ediyoruz. Şayet her şey yolunda gider ve önümüze bir paket gelirse o pakette ülkemiz ve halkımız için olumlu ve olumsuz şeylere bakıp ondan sonra kararımızı vereceğiz. Biz YDP olarak ne peşin evetçi, ne de peşin hayırcıyız” dedi.
Editör: TE Bilisim