Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni yıl mesajının psikolojide "öğretilmiş çaresizlik" denilen bir haleti ruhiye ile kaleme alındığını görmekten derin üzüntü duyduk.

Sayın Cumhurbaşkanı yeni yıl mesajında;" KKTC’nin tanınmış bir devlet statüsüne ulaşmasını öngören şıklar kulağa hoş gelse de görünür gelecekte böyle bir gelişme beklemek gerçekçi midir? Cumhurbaşkanı olarak Azerbaycan’a, Kazakistan’a bile gidemediğimiz, Türkiye’nin takımları ile dostluk maçı bile yapamadığımız bir ortamda bunlar ne yazık ki gerçekleşmesi mümkün olmayacak beklentilerdir" diyerek kendisini ve Kıbrıs Türk Toplumunu çaresizliğe mahkum etmektedir.

Anastasiadis "Gevşek Federasyon" dan bahsederken, Türkiye iki devletli veya konfederal çözüm derken, Gutteres bile "Yeni Şeyler" söylenilmesini isterken Sayın Cumhurbaşkanı ısrarla "BM Parametrelerinin dışına çıkamayız" diyerek öğretilmiş çaresizliğini ortaya koymaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanının yarım asırdır süregelen "Federasyon" temelli  görüşmelerin bizi bir yere görüşmeyeceğini anlaması için daha ne gibi bir gelişme olmalıdır?

Sayın Cumhurbaşkanı bilmelidir ki, federasyon temelli görüşmeler devam ettiği müddetçe en yakın ülkeler bile bizi tanımayacak kendisini Cumhurbaşkanı olarak kabul etmeyecektir. Çünkü hiç bir ülke, heran ortadan kalkması muhtemel bir ülkeyi tanımaz ve başında olduğu devleti yaşatmak istemeyen kişiyi Cumhurbaşkanı olarak görmez.

Sayın cumhurbaşkanını ettiği yemini bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz.

Saygılarımla

Erhan Arıklı

Genel Başkan

Editör: TE Bilisim