Sanatın birçok dalında üretimleri bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Dr. Arif Ali Albayrak'ın "Sevdanın renkleri" isimli resim sergisi bu akşam açıldı.

Lefkoşa AKM’deki serginin açılışını Meclis Başkanı Sibel Siber yaptı. Açılışa, Başbakan Ömer Kalyoncu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bazı milletvekilleri ile belediye başkanları, çok sayıda sanatçı ve sanat severlerle, Meclis çalışanları ve Albayrak'ın ailesi katıldı. Açılışta, Güney Kıbrıs’tan da konuklar yer aldı.

Albayrak’ın yağlıboya ve akrilik tekniğiyle yaptığı kübik, nü, natürmort/peyzaj ve enformel çalışmalarının yer aldığı sergi 16 Ekim’e kadar açık kalacak.

ALBAYRAK

Arif Albayrak ilk kişisel sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, katılan herkese teşekkürlerini sunarak, bu gecenin kendisi için çok özel olduğunu vurguladı.

Albayrak, bugüne kadar gelmesini sağlayan hocasına, yanında bulunan ve kendisine destek veren Meclis çalışanlarına, DAÜ ve basına, katılanlara, ailesine teşekkür etti.

Gece için müzikler hazırladıklarını ancak Türkiye’de yaşanan olaylardan dolayı hüzünlü olduklarını ve acıyı paylaştıklarını vurgulayan Albayrak, bu olayın Türkiye, Kıbrıs ve dünyada barışa olan ihtiyaca işaret etti.

Albayrak, bu sergiyi açarken bir iddiası olmadığını, kültüre dikkat çekmek istediğini ifade ederek, sergide 60 yıllık yaşamının izlenebileceğini söyledi. Albayrak, konuşmasının sonunda, “60 yıl sonra ikinci sergimi açacağım” dedi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, Türkiye’de yaşanan vahşete işaret ederek, kınadı. Siber, sanatın birleştirici ve barışçı oluşuna vurgu yaptı.

Siber, Albayrak'ı yeteneklerinden ve yeteneklerini geliştirmesinden dolayı kutlayarak, sanatın her alanda egemen olmasının önemine işaret etti.

DİĞER KONUŞMALAR

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, Arif Albayrak'ın çok yönlü bir arkadaşları olduğunu belirterek, Albayrak'ın sadece sanatçı kişiliğinde değil, siyaset ve insan ilişkilerinde de ayrı bir yeri olduğunu vurguladı.

Eski Meclis Başkanlarından Hakkı Atun da, sanata verdiği önemi anlatarak, sanatsız hiçbir mesleğin olamayacağını belirtti. 
Editör: TE Bilisim