KK Arıcılar Birliği Başkanı Eriş Çoban, son üç yılda arıcılığın geliştirilebilmesi ve sektörün temel meslek olması için hükümet ile istişare ettiklerini belirtti.

Çoban, ülkedeki arıcılığın problemlerini Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Aliçetin Amcaoğlu ile masaya yatırdıklarını ve bu problemlerin tek tek çözümlenmeye başlanarak bugün gelinen noktanın koloni ve arıcı sayısında yüzde yüz artış, üretilen ürünün ise dünya standartlarında olduğunu vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki arıcılık sektörünün yıllardır kayıt altında olmamasından dolayı üreticilerinin devlet desteği olmadan zor şartlarda üretim yaptıklarına dikkati çekerek, hayvancılık Dairesi ile Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği’nin imzalamış olduğu protokol doğrultusunda ülkede ilk defa arıcılığı kapsamlı bir şekilde kayıt altına aldıklarını belirten Çoban, böylelikle kayıt altına alınan sektör devlet desteği alma yolunda son engeli de aşmış olduklarını belirtti.

Çoban şunları söyledi; ‘Son bir aydır Başbakan, Maliye ve Tarım Bakanı ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonuç vererek, arıcılarımızın teşvik primleri KOOPERATİF MERKEZ BANKASI hesabına aktarılmıştır. Tüm arıcılarımız bugünden itibaren KOOPERATİF MERKEZ BANKASI’na bağlı şubelerden kimlik kartları ile birlikte şahsen giderek teşvik primlerini tahsil edebilirler. Bu vesile ile Sayın Başbakanımız İrsen Küçük’e, Sayın Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanımız Aliçetin Amcaoğlu’na, Sayın Maliye Bakanımız Ersin Tatar’a arıcılık sektörüne vermiş oldukları destekten dolayı KK Arıcılar Birliği olarak teşekkür ederiz’ dedi.

Editör: TE Bilisim