Akdeniz Arıcılar Birliği tarafından organize edilen IX. Akdeniz Arıcılık Forumu, bu yıl Mısır’da gerçekleştirildi. Birçok üye ülkenin sunum yaptığı forumda, arıcılıkta ortak fayda, geleneklerin karşılaştırılması ve stratejilerin paylaşılması konuları işlendi.

Forumda Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği Başkanı Kırata Kasapoğlu da, “Kuzey Kıbrıs'taki Arıcılığın Durumu ve Geçmişten Bugüne Gelişmeler” konulu sunum gerçekleştirdi.

Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Akdeniz Arıcılar Birliği, uluslararası düzeyde yerel yardım, danışmanlık, teknik ve profesyonel destek sunan ilk arıcılık örgütüdür. Akdeniz Arıcılar Birliği; şu anda İtalya, Fas, Fransa, Tunus, Cezayir, Lübnan, Arnavutluk, Filistin, Irak, Ürdün, Mısır ve Türkiye olmak üzere 12 ülkenin kooperatifleri ve bölgesel birlikleri bulunan 24 üyeyi birleştirmektedir.

Arıcılık dernekleri ve kooperatiflerinin örgütsel düzeyini arttırmak ve geliştirmek, ortaklarının ulusal ve dış pazarlardaki üretiminin tipikliğini ve doğallığını korumak, arıcılık gelişimi ve korunması için sadece bir üretim faaliyeti olarak değil, aynı zamanda biyoçeşitlilik savunmasının temel bir faaliyeti olan her girişimi desteklemek, arılar ve arıcılık ile ilgilenen kişiler arasında en farklı işbirliği biçimlerini mümkün kılmak için uluslararası öneme sahip tanıtım girişimleri gerçekleştirmek gibi hedefleri olan Akdeniz Arıcılar Birliği’ne üye olan Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği’nin hedefi, bu ortak faydalarda buluşmak ve Kuzey Kıbrıs’ta arıcılığın gelişmesine katkı sağlamaktır.”

Editör: TE Bilisim