Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği KKTC Temsilcisi ve Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, bu ülkenin geleceği olan gençlerin önünün açılması gerektiğini söyledi. Arar, “Eğer gençlerimizin, özellikle Kuzey Kıbrıslı evlatlarımızın önünü açmazsak, bu işsizlik problemine ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara derman olamayız” dedi.

İstihdamın sadece devletten beklenmemesi gerektiğini, özel sektöre bu konuda önemli görev düştüğünü belirten Arar, KKTC’de özel sektörün her geçen gün gelişmekte olduğunu, en önemli sektörlerden biri durumundaki turizmde iyi bir noktada bulunulduğunu kaydetti ve “Özel sektör istihdam açısından şu anda daha cazip bir noktadadır” ifadelerine yer verdi.

Hükümetin; gençlerin gelişmesi, yetiştirilmesi ve meslek kazandırılması konusundaki politikalarını ve faaliyetlerini desteklediklerini ve doğru bulduklarını ifade eden Arar, “Bu gibi çalışmaların artmasını ve tüm ülkedeki gençlerimizin meslek sahibi edindirme ve meslekten sonra çalışmalarını kolaylaştırıcı hizmetlerin devamını diliyoruz” dedi.

Arar, ancak ülkenin turizm alanında gelişmesi için yatırımların önünün açılması ve hantal bürokrasinin hareketlenmesinin sağlanması gerektiğine işaret ederek, “Bu konuda hükümete, devlete ve sivil toplum örgütlerine büyük görev düşmektedir” dedi.

ULUSLARARASI GASTRONOMİ FESTİVALİNDEN ÖDÜLLE DÖNEN GENÇ ŞEFLERE MERİT ONUR MADALYASI

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve derneklerinin de katılımıyla gerçekleştirilen 13’üncü Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde Merit Otelleri’ni ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsilen yarışıp ödül kazanan Merit Lefkoşa ve Merit Royal otellerinin genç şeflerinin başarılarını takdir etmek amacıyla Merit Lefkoşa Otel’de ödül töreni gerçekleştirildi.

Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar’ın açılış konuşmasıyla başlayan törende, Merit Lefkoşa Otel’den Ala Carte Cheif Departie Selcan Biryılmaz, Soğuk Demi Chief Mustafa Dermay, Soğuk Chief Departıes Gökhan Özdemir, Merit Royal Otel Pastane Sous Chef İbrahim Köylü ve Executıve Sous Chef Hasan Soylu’ya sırasıyla Merit Onur Madalyası takdim edildi.

Merit Lefkoşa Otel Ala Carte Cheif Departie Selcan Biryılmaz’a ödülünü Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar takdim ederken, diğer başarılı şeflere ödüllerini sırasıyla Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süha Türköz, Merit Lefkoşa Hotel Genel Müdürü Mine Gürses, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Koordinatörü Ayşe Dönmezer ve Merit Royal Otel Genel Müdürü Gerhard Stutz verdi.

Törende Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süha Türköz, Merit Lefkoşa Hotel Genel Müdürü Mine Gürses ve Merit Royal Otel Genel Müdürü Gerhard Stutz birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, başarılı gençler başarılarından dolayı tebrik edildi, bu başarılarının artarak devam etmesi dileğinde bulunuldu.

REHA ARAR’DAN İSTİHDAM ÇAĞRISI

Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar törende yaptığı konuşmada, gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu ve önlerinin açılması gerektiğini vurguladı.

Ülke turizminin gelişmesini ve gençlere istihdam sağlanmasını çok önemli iki konu olarak gördüklerini söyleyen Arar, gençlerin en iyi şekilde yetişmesinde ve istihdam edilmesinde hem devlete hem de özel sektöre büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Arar, KKTC’de çok başarılı gençler bulunduğunu, bunun en son örneğinin Merit Lefkoşa ve Merit Royal otellerinin genç şeflerinin 13’üncü Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nden ödülle dönmesi olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“GELECEKTE BU TESİSLERİ GENÇLERİMİZE EMANET EDEREK AYRILACAĞIZ”

“Bu töreni, çok önemli bir uluslararası mutfak sanatları yarışmasında ödül alan genç kardeşlerimize ödüllerini takdim etmek için düzenledik.

Özellikle gençlerimizin önünü açmalıyız. Eğer gençlerimizin, özellikle Kuzey Kıbrıslı evlatlarımızın önünü açmaz isek, bu işsizlik problemine ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara derman olamayız.

Adamıza ödüller kazanarak dönen ve bizleri gururlandıran gençlerimizin birçoğu Kuzey Kıbrıslı ve öğrencilik dönemlerinden beri aramızda olan gençlerimizdir. Uluslararası bir yarışmada bizi en iyi şekilde temsil edip ödüllerle dönen bu gençlerimizin birçoğu bu ülkenin üniversitelerinde yetişmiş, bu ülkenin turizm tesislerinde staj yapmış başarılı gençlerimizdir. Gelecekte bu tesisleri gençlerimize emanet ederek ayrılacağız. Dolayısı ile Kuzey Kıbrıslı gençlerimizin önünün açılması; yeni turistik tesislerin yapılması ve bu tesislerde istihdamın cazip hale getirilmesi ile mümkündür.”

Sadece devletten istihdam beklenmemesi gerektiğini, bu konuda özel sektörün şu anda daha cazip bir noktada bulunduğunu ifade eden Reha Arar, şöyle konuştu:

“20 MİLYON DOLAR VERGİ... BÜTÇE AÇIĞINI TARTIŞAMAYIZ”

Ülkemizin en önemli özel sektörlerinden biri turizm sektörüdür. Bugün içinde bulunduğumuz Merit Grubu, geçtiğimiz yıl 20 milyon dolar, bu yıl ise 22,5 milyon dolar vergi ödemiştir. 15 Merit’in daha bu ülkede bacasının tüttüğünü düşünürsek, Kuzey Kıbrıs’ta bütçe açığını tartışamayız. O zaman ayaklarının üzerinde duran ve daha da gelişen bir Kıbrıs’ı görebiliriz.

O bakımdan ben buradan sesleniyorum. Özellikle özel sektörün turizm fabrikaları bacalarının tütmesi, bu ülkenin reel sektörünün kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli faktördür. Bugün hükümetimizin; gençlerin gelişmesi, yetiştirilmesi ve meslek kazandırılması konusundaki politikalarını ve faaliyetlerini takdirle izliyor, destekliyoruz ve doğru buluyoruz.

Bu gibi çalışmaların artmasını ve tüm ülkedeki gençlerimizin meslek sahibi edindirme ve meslekten sonra çalışmalarını kolaylaştırıcı hizmetlerin devamını diliyoruz. Ancak ülkemizin turizm alanında gelişmesi için en önemli konu, yatırımların önünün açılması ve hantal bürokrasinin hareketlenmesinin sağlanmasıdır. Bu konuda hükümete, devlete ve sivil toplum örgütlerine büyük görev düşmektedir.”
Editör: TE Bilisim