Lefkoşa’da Merkez Bankası önünde bugün Ziraat Bankası personelinin tasarrufunda bulunan parayı çalma girişiminde bulunuldu. Polis, parayı çalamadan olay yerinden kaçan 3 kişiyi arıyor.

Polisin açıklamasına göre, olay saat 09.30 sıralarında, TC Ziraat Bankası personeli iki kişinin Merkez Bankası’ndan aldığı parayla araçlarına gittiği sırada meydana geldi.

Kimliği meçhul bir erkek şahıs, TC Ziraat Bankası’na götürülmek üzere banka personeli Hasan Dağkuş’un tasarrufunda bulunan ve içinde1 milyon 20 bin TL ile 10 bin Sterlin nakit para olan çantayı çalmaya çalıştı.

Sözkonus şahıs, Dağkuş’a, tasarrufunda bulundurduğu tabancayı doğrultup, akabinde yüzüne biber gazı sıktı. Soyguncunun beraberinde olan bir diğer erkek şahıs ise banka yetkilisi Cemile Yılmaz’a biber gazı sıkıp, yere yatırarak etkisiz hale getirmeye çalıştı.

Saldırıya uğrayan 2 TC Ziraat Bankası çalışanının direnmesi ve orada bulunan Merkez Bankası görevlilerinin hareketlenmeleri üzerine 2 soyguncu, olay yerinin ilerisinde bekleyen başka bir şahısla birlikte, orada bulunan bir araçla olay yerinden parayı çalmadan kaçtı.

Olayla ilgili geniş soruşturma başlayan polis, sözkonusu kişileri arıyor. 
Editör: TE Bilisim