Hayvan üreticilerinin Meclis önünde gün boyu süren eylemi, yarın da devam edecek.

200’ün üzerinde araçla Lefkoşa’ya gelen üreticiler bu akşam Girne Kapısı ve Meclis etrafındaki araçları yerinden hareket ettirmeyecek.

Bazı üreticiler geceyi Meclis’in önünde geçirecek. Hayvan üreticileri yarın gelecek takviye araçlarla Lefkoşa’daki anayol ve çemberleri kapamayı planlıyor.

NAİMOĞULLARI: “EYLEM NASIL YAPILIR HERKES GÖRECEK”

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirine konuyla ilgili açıklama yapan Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Meclis önünde bugün yapılan eyleme yarın da devam edeceklerini, Girne Kapısı ve Meclis etrafındaki araçları yerinden hareket ettirmeyeceklerini söyledi.

Mustafa Naimoğulları, yarın gelecek takviye güçlerle Lefkoşa’daki anayol ve çemberleri kapayacaklarını belirterek, “Eylem nasıl yapılır herkes görecek” dedi.

Mustafa Naimoğulları, bugün 200’ün üzerinde aracın Lefkoşa’ya geldiğini belirterek, üreticilerin yağmura rağmen eylemden vazgeçmediğini söyledi.

“BÜTÜNLÜKLÜ TARIM POLİTİKASI İSTİYORUZ”

“Tek derdimiz para değil, ülkede bütünlüklü tarım politikası oluşturulmasını istiyoruz” diyen Naimoğulları, bazı üreticilerin bu akşam Meclis önünde nöbetçi olarak kalacağını, yarın sabah da eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

ÜRETİCİLER YAĞMURA RAĞMEN EYLEME DEVAM ETTİ

Hayvan üreticilerinden bazıları, saat 17.00 sıralarında eyleme devam ederken yağmur nedeniyle traktör ve kamyonlarına, bazıları ise bölgedeki kafeterya ve restoranlara sığındı.

Polis ve basın mensupları da yağmur nedeniyle eylem sırasında zor anlar yaşadı. 
Editör: TE Bilisim