Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekleyerek Arabahmet Kültür ve Sanat Evi bünyesinde bölgede yaşayan çocukların sanat ve resim ile tanışması için ücretsiz Çocuk ve Sanat Atölyesi düzenlemeye başladı.
Arabahmet Kültür ve Sanat Evi Arabahmet bölgesinde yaşayan çocuklara "Çocuk Sanat Atolyesi" organizasyonu kapsamında Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü öğretim görevlisi Sinem Ertaner'in liderliğinde Arabahmet mahallesinde yaşayan çocuklar ücretsiz olarak sanat eğitimi almaya başladılar. .
“Duyarlı Kentler ve Duyarlı Ülke Çocuklarla Büyür”
“Duyarlı Kentler Duyarlı Ülke Çocuklarla Büyür” sloganı ile eğitimlere başlayan Çocuk Sanat Atölyesi ile ilgili açıklamarda bulunun Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü öğretim görevlisi Sinem Ertaner, bölgede yaşayan çocukların etkinliğe yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü :
"Issız sessiz bir mahallede; canlı ve renkli paylaşımların yaşandığı huzurlu bir mekan, Girne Amerikan Üniversitesinin duyarlı dokunuşlarıyla hazırlandı. Çevrenin çocuklar üzerindeki etkisi ve yaratacakları çalışmalar üzerindeki izleri, sekiz haftalık çalışmalar sonucunda oluşan ürünlerde gözlemlendi. Çocukların hayal güçlerinin ve farkındalıklarının geliştirilmesini esas alarak işlenen konular, tarihten hikayelerin güncel yorumları, doğanın hareketleri ve biz insanlar üzerindeki etkileri, renklerin hayatımızdaki yeri ve kendimizin hayattaki değeriyle ilgili konular oldu.Renkler ve karışık malzemelerle yaratılan ürünler yine Arabahmet Kültür ve Sanat evinin Sanat Galreisinde sergilenmesi planlanmakta.
Özgür, kendine güvenen ve hayata olan farkındalığı yüksek bireylerin oluşmasında sanatın etkisine olan inancımızla, yeni projelerle GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Arabahmet Kültür ve Sanat Evi'nin değerli varlığıyla Lefkoşa'da gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz".
 
Editör: TE Bilisim