Elcil yaptığı yazılı açıklamada, “Atatürk Öğretmen Akademisi’ni kapatmak için yapılan protokole destek veren siyasi parti, dernek, birlik, akademisyen ve bazı medya mensuplarının TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nden maddi manevi destek alanlardan oluşmuş olması, bizlere bu kapatma girişiminin akademik değil, tamamen siyasi olduğunu açıkça göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Elcil, “UBP-DP hükümeti yetkilileri açıklama yapmaktan kaçınırken, TC Elçiliği’nin kurdurduğu veya destek verdiği kurum ve kişilerin sürece destek vermesinin  çok anlamlı olduğunu” ileri sürdü.

Elcil, protokole akademisyen  adı altında destek verenlerin ise, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin işlevini ve oradaki öğretmen adaylarının statülerini dahi bilmediklerini iddia etti.

Elcil, sorunun ortaya çıkmasında en büyük rolü oynadığını ileri sürdüğü  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’yı sessiz kalmakla da suçladı.

Elcil, “Kıbrıs Türk toplumuna ait kurumları kapatıp, peşkeş çekenler ve buna destek verenler, tarihe işbirlikçi ve hain olarak geçecektir. Atatürk Öğretmen Akademisi’ne yapılan bu saldırı Kıbrıs Türk toplumuna yapılmıştır ve karşılarında da toplumsal direnişi bulacaklardır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim