Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Atatürk Öğretmen Akademisi ileLefke Avrupa Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Protokolle, Akademi ile Lefke Avrupa Üniversitesi arasında öğretmen ve öğrenci alımı yapılacak, ayrıca eğitim kadrolarına birlikte çalışma imkanı sunulacak.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Atatürk Öğretmen Akademisinin yapısının güçlenmesi açısından anlaşmanın bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Protokole ilişkin detaylar, bakanlıkta yapılan basın toplantısıyla duyuruldu.
Protokole imza koyan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Atatürk Öğretmen Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yaratan ve Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen toplantıda birer konuşma yaptı.

Bakan Özdemir Berova, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin 1937 yılında kurulduğunu ve tüm süreçlerde ülkeye öğretmen yetiştiren bir devlet kurumu olduğunu söyledi.

Bu kurumun yapısını koruyup, iler ve çağdaş normlarda hizmet vermesini sağlamak adına Atatürk Öğretmen Akademisi ile Lefke Avrupa Üniversitesi arasında bir işbirliği anlaşması yapıldığını belirtti.

Berova, hükümet programında da yer aldığı şekilde akademinin yapısının güçlenmesinin sağlanacağını vurguladı.

Anlaşmanın bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Berova, bunu yaşamaktan mutluluk ve gurur duyduklarını kaydetti.

Atatürk Öğretmen Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yaratan da bugünkü yapıda akademide, öğretmen adayı sayısının az olduğunu, bakanlığın öğretmen ihtiyacına göre sayıyı belirlediğini, bunun bazen 10, bazen de sıfır olduğunu söyledi.

Doçent. Dr. Yaratan, bu durumu ortadan kaldırma ve sürekliliği sağlama adına başka bir kaynaktan daha öğrenci gelmesine ihtiyaç olduğunu, Lefke Avrupa Üniversitesi ile işbirliğinin bunun sağlayacağını kaydetti.

Yaratan, “bu yıl 25 sınıf öğretmenliği 20 de okul öğrencisi öğretmenliği için öğrenci alacağız. LAÜ’nün de 20 sınıf öğretmeni, 20 okul öncesi öğretmeni bize gelecek. Böylece öğrenci sayısı artacak, eğitim düzenli bir hale gelecek” dedi.

Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen de Lefke Avrupa Üniversitesi ile Atatürk Öğretmen Akademisi arasında çift diploma anlaşması imzalandığını belirtti.

Yükselen, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin mevcut statüsünü koruyarak, öğrencilerine isterlerse mezun olduklarında Lefke Avrupa Üniversitesi diplomasına sahip olma imkanı vereceğini söyledi.

Lefke Avrupa Üniversitesi kampüsüne ek olarak Atatürk Öğretmen Akademisi tesislerinde 20 sınıf öğretmeni ve 20 okul öncesi öğretmeninin yüzde 100 burslu olarak eğitim alabilmesinin sağlanacağını dile getiren Yükselen, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin Eğitim Fakültesi’nin altyapısının da akademi öğrencilerinin kullanımına verileceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim