Geçtiğimiz yılın son ayında Vakıflar İdaresi tarafından onaylanarak kuruluşunu gerçekleştiren Antik Mağusa Vakfı’nın özellikleri ve gayeleri ile ilgili olarak halkımızı ve kamuoyunu aydınlatmak amacı ile işbu açıklamayı tarafınıza sunmaktayız.

Vakıf kurucularının tümü Gazimağusa kentinde ikamet etmekle birlikte eğitim, ticaret, ulaştırma, basın ve hizmet sektörlerinin içerisinde yer almaktadırlar.

Vakıf, Gazimağusa kentini tanıtıcı sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel aktivitelerin organize edilmesi, tarihi unsurların yaşatılması, kentsel zenginlikler ile ilgili farkındalık yaratma çalışmalarının yapılması ve benzeri birçok amaç çerçevesinde hareket edecek, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olarak girişimler ve çalışmalarda bulunacaktır.

Tarihinde din ve inanış çeşitliliği olan Gazimağusa kentinin, bu potansiyelinden turizm ve sivil toplum çalışmaları vasıtası ile faydalanılması ve kentin uluslararası temsilinin yükseltilmesi de vakfımızın çalışmalarının temelinde yer alacak bir diğer husustur.

Hedeflenen çalışmalar sonrasında Antik Mağusa Vakfı; eğitim, turizm ve diğer uygun hizmet sektörlerinin Gazimağusa kentindeki dinamiklerinin bir araya gelerek, kentin ve KKTC’nin içerisinde bulunduğu sosyal, politik, kültürel ve sanatsal ilişkiler kapsamında seslerini duyurdukları bir platform haline gelecektir.

En derin saygılarımızla,
Antik Mağusa Vakfı

Editör: TE Bilisim