BKP’den yapılan açıklamaya göre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu’nun, Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde ve müzakerelerde önemli bir rolü olduğunu belirterek, AP Kıbrıs Ofisi Başkanı Andreas Kettis’in ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti.

İzcan, BKP olarak müzakere sürecinde ilerlemeler sağlanması ve erken çözüme ulaşılması için kararlı bir şekilde çalıştıklarının altını çizdi.

Kıbrıs sorununun kolay bir sorun olmadığını, zaman zaman müzakerelerde tıkanıklıkların yaşanmasının doğal olduğunu, önemli olanın zorluklar ve tıkanıklıklar karşısında siyasi kararlılık ve yaratıcılık ortaya koyarak bunları aşmak olduğunu kaydeden İzcan, “Her iki lider çözüm sürecine zarar verecek ve çözüm karşıtlarına kara propaganda yapmaları için fırsat sunacak davranışlardan ve açıklamalardan uzak durmalıdırlar” dedi.

İzcan, liderlerin karşılıklı açıklamalar yaparak, basın üzerinden birbirlerini cevaplama yarışı içerisine girmelerinin yanlış olduğunu, bugüne kadar olduğu gibi karşılıklı diyalog ve anlayış içerisinde hareket etmeleri gerektiğini kaydetti.

Çözümsüz geçen her günün, kaybedilen bir gün olduğunu, Kıbrıslıların erken çözüm ve barış istediğini, her iki lidere düşen görevin çözümü sağlamak olduğunu kaydeden İzcan, BKP’nin liderlere yardımcı olmaya ve sürecin ilerlemesi için katkı yapmaya devam edeceğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim