Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ziyarette heyete, Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu ile Türk-İş KKTC temsilcisi Ahmet Çaluda eşlik etti.

AKÇUL: “KIBRIS TÜRK HALKINA KARŞI HASSASİYETİMİZ DAİMA DEVAM EDECEK”

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ziyarette yaptığı konuşmada, yavru vatanda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak şube başkanları ve Başkanlar Kurulu Merkez Yönetim Kurulu toplantısını KKTC’de yapacakları için adada bulunduklarını belirten Akçul, bu esnada KKTC yetkililerine nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini ve bu ziyaretlerin kendileri için büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Akçul “Bizi ister ‘Anavatan’, isterseniz ‘Kardeş Vatan’ bilin, fark etmez. Ancak bizler için önemli olan sizlersiniz, Kıbrıs Türk halkına karşı hassasiyetimiz daima devam edecek” diye konuştu.

Nurettin Akçul, KKTC’deki temasları hakkında da Başbakan Yardımcısı Denktaş’a bilgi verdi.

Konuk heyet Rauf Denktaş’ın Türk milleti için büyük bir devlet adamı ve lider olduğunun altını çizerek, kendisini bir kez daha rahmetle andıklarını söyledi.

DENKTAŞ: “ANAVATAN-YAVRUVATAN SÖYLEMİ BİR ŞİİRLE BAŞLADI"

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise konuşmasının başında son yılların en çok tartışılan konularından biri olan “Anavatan-Yavru vatan” söylemine dikkati çekerek, “Anavatan-Yavru vatan” söyleminin iki halk arasında nasıl yaygınlaştığını anlattı.

“Anavatan-Yavru vatan söylemi bir şiirle başladı. Ve o yıllardan itibaren her iki ülke halkı birbirlerini Anavatan-Yavru Vatan diye andı. Aradan yıllar geçti ve ansızın bir gün ‘Anavatan mı-Ata Vatan mı, Yavru Vatan mı-Kardeş Vatan mı?’ diye bir kafa karışıklığı yaşanmaya başladı” diyen Serdar Denktaş, bu kafa karışıklığına toplum mühendisliğinin neden olduğunu ve Kıbrıslı Türkler ile Anadolu halkını birbirine düşman etmek için planlı inşa edildiğini belirtti.

Basının da bu konuda iyimser davranmadığına işaret eden Denktaş, varoluş mücadelesinden bu yana Kıbrıs Türk halkının en büyük gücünü Anadolu halkından aldığını ve bu hassasiyetin ortadan kalkması ile ellerinin zayıfladığını söyledi.

Serdar Denktaş, “40 mil ötemde, 85 milyonluk kocaman bir ülke, Türkiye Cumhuriyeti var. Buna Anavatan denmez de başka ne denir?” ifadelerini kulandı.

Kıbrıs Türk halkının İngiliz döneminde dahi milliyetçi bir yaşam sürdüğüne dikkati çeken Serdar Denktaş, şimdi bu karşılıklı sorgulamanın kendilerini son derece rahatsız ettiğinin altını çizdi.

Denktaş daha sonra Türkiye Maden İşçileri Sendikası heyetini adada ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

Ziyaret sonrasında karşılıklı hediye teatisinde bulunuldu. Denktaş konuk heyete Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın “Kapılar” adlı eserini takdim etti.
Editör: TE Bilisim