İsviçre Crans Montana’daki son Kıbrıs zirvesinin sonuçsuz kalmasının yankıları sürüyor.

Rum Lider Anastasiadis, Crans-Montana’daki son yemekte konuşulanlarla ilgili tutanakları dün yayımlayacağını açıklamıştı; ancak bu kararından son anda vazgeçti. BM Genel Sekreteri’nin çağrısı ve çalışma arkadaşlarının telkinleri üzerine Anastasiadis’in geri adım attığı belirtiliyor.

Anastasiadis, tutanakları Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliğine gönderecek…

Crans-Montana’daki son yemekte konuşulanlarla ilgili Müzakereci Andreas Mavroyannis’in tuttuğu tutanakları dün yayımlayacağını açıklayan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’nin çağrısı ve çalışma arkadaşlarının gün boyu yaptığı telkinler üzerine geri adım attı.

Rum basını, Anastasiadis’in çalışma arkadaşlarının dün sabah itibarıyla, şu anda böyle bir hareketin kendilerine yardımcı olup olmayacağı konusunda yoğun kaygı belirttiğini yazdı.

Habere göre Anastasiadis kararından caymasına Genel Sekreter’in çağrısını ve “diplomatik kurumlara saygısını” gerekçe gösterdi.

Anastasiadis, bu aşamada tutanakları yayımlamayacak ancak tutanakları Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerine ve Güvenlik Konseyi Başkanı’na gönderecek; dağıtımını da Genel Sekreter Antonio Guterres, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu başkanlarına yapacak.

Anastasiadis Rum Ulusal Konseyi’ni durum ve son gelişmeler hakkında bilgi vermek üzere 1 Ağustos’ta toplayacağını da açıkladı.

Öte yandan AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu, “tutanakları, yayınlama niyeti BM ile çatışmayı körükleyecek ve bizim tarafın itibarını daha da zedeleyecek. Bu Rum tarafı için tehlikeli ve zararlıdır” dedi.

Editör: TE Bilisim