Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, Britanya`da perşembe günü Britanya`nın Avrupa Birliği'nden çıkması ile ilgili referandumun sonucuna saygı duymak gerektiğini belirtti. .

Anastasiades, Kıbrıs ve Britanya arasında İngiliz Uluslar Topluluğu çerçevesindeki ilişkileri “özel ilişkiler” olarak niteledi ve Kıbrıs`ın Birleşik Krallık ile ilişkilerinin önemli seviyede derinleştiğini belirtti.

Referandum sonucu nedeniyle “panik” yaratılmaması gerektiğine işaret eden Anastasiades, tüm AB üyesi ülkelerin gelecek AB Zirvesinde takıp edilecek politikayı çizeceklerini açıkladı.

Anastasiades, cuma günü Solea bölgesinde meydana gelen yangınla mücadele sırasında yaralanan ve Lefkoşa Devlet Hastanesinde tedavi gören üç kişiyi ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Anastasiades, referandumun sonucunun “halkın kararı/ talimatı olmasından dolayı saygı duyulması gereken bir sonuç” olduğunu söyledi.

Ortaya çıkan sonucun panik yaratmaması gerektiğini ifade eden Anastasiades, İngiliz Ulusal Topluluğu çerçevesinde “Britanya ile özel ilişkilerimiz var “ dedi.

Britanya`nın Avrupa Birliği'nden çıkması amacıyla bir süreç takıp edilmesi gerektiğini belirten Nikos Anastasiades, bunun için de zaman gerektiğini ve bu süreç içerisinde, yapılacak istişarelerde Britanya ve AB arasındaki ilişkilerin belli olacağını açıkladı.

Durumun nasıl şekilleşeceğine görene kadar herkese sakin olma çağrısında bulunan Anastasiades, üye ülkelerin, birlik içinde konu üzerinde bir politika çizeceklerini söyledi.


(Kıbrıs Haber Ajansı)
Editör: TE Bilisim